Hyundai: Ίσως και στο 90% το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025

Hyundai: Ίσως και στο 90% το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025

Ο κορεατικός κολοσσός υποστηρίζει ότι το αναμενόμενο άλμα στην τεχνολογία των μπαταριών είναι ικανό να αλλάξει άμεσα η εικόνα της αυτοκίνησης.

Η Hyundai αυτή την περίοδο έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα εξέλιξης για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, ώστε είναι σε κάθε περίπτωση σύγχρονη με τις εξελίξεις.

Ωστόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, ο αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group θεωρεί πως χρειάζεται είναι ένα άλμα στην τεχνολογία των μπαταριών και αυτομάτως το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να αγγίξει και το 90%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Hyundai i30 1.6 CRDi 136 PS

Κι εάν αυτό είναι το προφανές, το βασικό είναι ο Lee Ki-sang αναφέρει πως οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν όριο μέχρι το 2022-2023. Από τότε και μετά, δε θα μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις ενέργειας των μελλοντικών αυτοκινήτων οπότε θα είναι επιβεβλημένο το επόμενο βήμα.

Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι η εταιρεία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και με τις δικές της δυνάμεις, εξελίσσοντας δηλαδή η ίδια μπαταρίες νέας τεχνολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Hyundai Tucson 1.6T 177 PS 4WD

Το βασικό κέρδος από τις μπαταρίες νέας γενιάς είναι ότι θα μπορούν να αποθηκεύσουν στον ίδιο χώρο περισσότερη ενέργεια από τις σημερινές, κάτι που σημαίνει ότι είναι μικρότερες και ελαφρύτερες. Από πλευράς κόστους πάντως είναι ακόμα μυστήριο το τι θα ισχύσει, οπότε είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε κάτι περισσότερο.

Μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη εξέλιξη λοιπόν, ας κρατήσουμε απλώς ότι στα επόμενα 3 χρόνια, η Hyundai σχεδιάζει να έχει λανσάρει στην αγορά 10 υβριδικά μοντέλα, 8 plug-in hybrid και άλλα δύο με κυψέλες υδρογόνου.

[Πηγή: insideevs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube