Škoda Enyaq γύρισε 38 χώρες, φορτίζοντας από τον ήλιο [video]

Škoda Enyaq γύρισε 38 χώρες, φορτίζοντας από τον ήλιο [video]

Μπορείς να διασχίσεις την αφρικανική ήπειρο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Škoda Enyaq αποδεικνύει ότι γίνεται, αλλά με κόλπο.

Δύο Ολλανδοί φυσιολάτρες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο οδικό ταξίδι κι επέλεξαν το ηλεκτρικό Škoda Enyaq, ώστε να γίνει ακόμα πιο περιπετειώδες. 

Η φόρτιση του τσεχικού μοντέλου θα ήταν ένας πονοκέφαλος στη διαδρομή των 38 χωρών και 40.000 km, οπότε περιόρισαν τη σκοτούρα και το κόστος φορτίζοντας το Škoda Enyaq από τον ήλιο. Ταξίδεψαν από την Ολλανδία έως τη Νότια Αφρική κι έκαναν τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο.

Θες να γυρίσεις όλο τον πλανήτη; Ολλανδοί επέλεξαν να το κάνουν όσο πιο οικολογικά γίνεται

Škoda Enyaq

Έτσι, το Škoda Enyaq ήταν για έναν χρόνο το μέρος όπου κοιμόντουσαν, όπου πλένονταν κι όπου μαγείρευαν. Το μοντέλο του 2021 εφοδιάστηκε με ζόρικα ελαστικά κι ενισχυμένα ελατήρια, σκηνή οροφής, αλλά και φορητή γεννήτρια, για καλό και για κακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έκανε τον γύρο του κόσμου με ηλεκτρική μοτοσικλέτα

Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, γιατί ο Renske Cox κι η Maarten van Pel απευθύνθηκαν σε μια εταιρεία με την επωνυμία Venema E-mobility στην Ολλανδία. Τους προμήθευσε με ηλιακά πάνελ που θεωρητικά μπορούσαν να φτάσουν συνολική ισχύ εξόδου 10,8 kW. Σαν να φορτίζει κανείς σε 11άρι AC φορτιστή σε ένα σούπερ-μάρκετ δηλαδή, πραγματικά εντυπωσιακή τιμή.

Škoda Enyaq

Δεν ήταν μια απλή διαδικασία, αφού απαιτούσε το άπλωμα των φωτοβολταϊκών πάνελ. Κάτι επίπονο και χρονοβόρο, αλλά απαραίτητο για να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια. Κάποια μικρότερα υπήρχαν στην οροφή και στο μπροστινό καπό του Škoda Enyaq με συμπληρωματικό ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Škoda Enyaq δεύτερης γενιάς θα φορτίζει σε 12 λεπτά

Συνολικά, το 54% των 5.500 kWh που καταναλώθηκαν στο ταξίδι των 12 μηνών προήλθε από τα 60 φορητά ηλιακά πάνελ. Έτσι, το ζευγάρι μπορούσε να φορτίσει το EV του στη μέση του πουθενά και να έχει αρκετή αυτονομία για το δρομολόγιο της επόμενης ημέρας.

Škoda Enyaq

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, φόρτισαν και σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην Κένυα, αλλά και σε ηλιακό πάρκο 20 ΜW στο Golomoti του Μαλάουι. 

Επίσης, φύτεψαν μαγγρόβια στη Γουινέα Μπισσάου, διότι δεσμεύουν περισσότερο CO2 και παρουσίασαν τα ηλιακά τους πάνελ σε τεχνικούς σπουδαστές στη Ναμίμπια. Μπορείς να ενημερωθείς περαιτέρω για τις δράσεις τους στη σελίδα 4x4electric.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube