MINI Electric Pacesetter εμπνευσμένο από το JCW GP [video]

MINI Electric Pacesetter εμπνευσμένο από το JCW GP [video]

Το νέο Safety Car της Formula E είναι ο προάγγελος του ηλεκτρικού hot hatch της MINI.

Η MINI παρουσίασε σήμερα το Electric Pacesetter, ένα πρωτότυπο με το οποίο μας προετοιμάζει για το επερχόμενο ηλεκτρικό JCW (John Cooper Works) και έχει τον ρόλο του Safety Car στο πρωτάθλημα Formula E της FIA για το 2021.

Το MINI Electric Pacesetter φορά ένα εκτενές bodykit που θυμίζει αρκετά το κορυφαίο MINI JCW GP. Αυτό περιλαμβάνει γρίλια και εσοχές στον εμπρός προφυλακτήρα (με το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι καλυμμένο), προεκτάσεις των εμπρός και των πίσω φτερών, ζάντες 18", μια μεγάλη φτερούγα στην ουρά, και έναν τεράστιο διαχύτη.

MINI

Για να ταιριάξει καλύτερα με το νέο του ρόλο, το Pacesetter απέκτησε νέα φορεσιά που συνδυάζει ματ ασημί, μαύρο, κίτρινο και πορτοκαλί, καθώς και τα απαραίτητα φώτα στην αεροτομή και στο πίσω παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό έχουν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα, οι επενδύσεις από τις πόρτες αλλά και ολόκληρο το infotainment. Τα αγωνιστικά καθίσματα έχουν ζώνες έξι σημείων και οι επενδύσεις προέρχονται από 3D Printer. Στο τιμόνι και την κεντρική κονσόλα έχουμε ανθρακονήματα ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ένα πλήρες roll-cage. 

Η εκτενής δίαιτα είχε ως αποτέλεσμα το Pacesetter να είναι 130 kg ελαφρύτερο από το MINI Cooper SE.

MINI

Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία δεν έχουν υποστεί επεμβάσεις σε σχέση με το MINI Cooper SE. Αυτό σημαίνει πως το πρωτότυπο αποδίδει 184 PS και 270 Nm με τη δύναμη να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Παρόλα αυτά το χαμηλότερο βάρος έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7" (-0,6").

Μπορεί να μην έχουμε αυξημένη ισχύ όμως το Pacesetter απέκτησε αγωνιστικό στήσιμο της ανάρτησης με τριπλά ρυθμιζόμενα coilovers, 10 mm φαρδύτερα μετατρόχια και τετραπίστονες δαγκάνες φρένων από το MINI JCW GP.

Το αγωνιστικό ντεμπουτο του MINI Electric Pacesetter θα γίνει στις 10 Απριλίου στον πρώτο αγώνα της Formula E στη Ρώμη, με οδηγό τον Bruno Correia. Όσο για την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής που θα είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο με το έμβλημα John Cooper Works, αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021 παρόλο που η MINI δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube