Cadillac Sollei, ηλεκτρικό κάμπριο και επιστροφή της φίρμας στη μεγάλη πολυτέλεια

Cadillac Sollei, ηλεκτρικό κάμπριο και επιστροφή της φίρμας στη μεγάλη πολυτέλεια

Με την επιθυμία να στραφούν πλήρως στα ηλεκτρικά, η Αμερικανοί αποκαλύπτουν ένα εκπληκτικό νέο πρωτότυπο. Η ηλεκτρική κάμπριο Cadillac Sollei επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία της φίρμας, αλλά πόσο κατάλληλη είναι η στιγμή για ένα τέτοιο μοντέλο;

Αν και για την ώρα η Cadillac Sollei δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένα πολυτελές ξεσκέπαστο πρωτότυπο, βασισμένο στην Celestiq, κρύβει τεράστια σημειολογία: Επαναφέρει την αμερικανική εταιρεία στα πολύ μεγάλα σαλόνια.

Αν κι η Cadillac Sollei αντλεί έμπνευση από την Eldorado της δεκαετίας του 1950, φτιάχτηκε ως μια κινητή επίδειξη του τι αριστουργήματα μπορεί να δημιουργήσει το νεοϊδρυθέν τμήμα εξατομίκευσης της αμερικανικής εταιρείας.

Η Cadillac Sollei επιθυμεί να θέλξει το κοινό της Rolls-Royce. Δύσκολο εγχείρημα...

Cadillac Sollei

Η 4θέσια ηλεκτρική κάμπριο Cadillac Sollei στην πραγματικότητα είναι μια Celestiq χωρίς οροφή και με δύο πόρτες λιγότερες. Την καταγωγή της μαρτυρά αδιάψευστα η μάσκα και οτιδήποτε βρίσκεται εμπρός από την εμπρός κολόνα, που το μοιράζεται με τη Celestiq. Εξάλλου, η Sollei και η Celestiq έχουν επίσης το ίδιο μεταξόνιο και μήκος. Ανεπίσημα, εκπρόσωποι της αμερικανικής φίρμας δήλωσαν επίσης ότι η Sollei χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα: Την Ultium.

Το τολμηρό κίτρινο φινίρισμα Manila Cream προέρχεται από τον κατάλογο αποχρώσεων της Cadillac του 1958. Τα καθίσματα είναι διακοσμημένα σε ασορτί απόχρωση δέρματος Napa και περιέχουν μια ροζ χρωστική ουσία που λέγεται ότι δημιουργεί το απαλό πορτοκαλί της ανατολής του ήλιου. Μοτίβο που αναπαράγεται σε διάφορα σημεία της καμπίνας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Cadillac Celestiq, επουράνιο όνομα, ουρανομήκης τιμή

H πλάτη των καθισμάτων έχει ξύλινες επενδύσεις που έχουν διαμορφωθεί στο χέρι. Οι χειρολαβές των θυρών έχουν αντικατασταθεί από διακριτικά κουμπιά ενσωματωμένα στις επενδύσεις των θυρών. Όλοι οι κώδικες πολυτέλειας που διαθέτει η Cadillac στο προτφόλιό της βρίσκονται εκεί, μαζεμένοι. Κάποτε μία από τις κορυφαίες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο, η Cadillac έχει δει το στάτους της να καταρρέει με τα χρόνια. Ειδικά με το δεδομένο ότι τα μοντέλα της μοιράζονται μια σειρά εξαρτημάτων και συστημάτων με άλλα μοντέλα της μητρικής General Motors.

Ανεξάρτητα αν είναι ή όχι του γούστου σας, έχετε υπόψη σας ότι η Cadillac Sollei δεν πωλείται όπως ακριβώς τη βλέπετε. Αποτελεί μια επίδειξη υψηλής τεχνικής κι απόλυτης προσαρμοστικότητας στα γούστα του πελάτη. Οπότε αν τελικά ανοίξετε το πορτοφόλι σας, θα σας τη φτιάξουν ακριβώς όπως τη θέλετε.

Cadillac Sollei

Στο πλαίσιο του εντυπωσιασμού, η Cadillac εφοδίασε το εσωτερικό με ένα σετ 3D εκτυπωμένες σφυρίχτρες. Ώστε όταν το πλήρωμα να επιδίδεται σε παρατήρηση πτηνών, απολαμβάνοντας τη φύση μέσα από το πολυτελές εσωτερικό. Σε άλλο σημείο της καμπίνας βρίσκεται ένα πολυτελές δερματόδετο ημερολόγιο για την καταγραφή των ευρημάτων.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ένα τέτοιο πρωτότυπο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ηλεκτρικό. Το ιδανικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για όποιον δεν θέλει περιττούς θορύβους, κραδασμούς και ρύπους να αμαυρώνουν την επαφή με τη φύση.

Cadillac Sollei

Η επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας, Erin Crossley, δήλωσε: «Η Sollei επαναπροσδιορίζει τη χαρά του ταξιδιού, οραματίζεται μια εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης που συνδέει τους επιβάτες με τον φυσικό κόσμο γύρω τους».

Το δίχως άλλο η Cadillac σκοπεύει να γίνει και πάλι η φίρμα πολυτελείας που ήταν κάποτε. Η επικείμενη άφιξη της Celestiq θα μπορούσε κάλλιστα να τη βοηθήσει να πετύχει αυτόν τον στόχο. Όσο για τη Sollei, είναι δύσκολο να πούμε αν είναι απλώς μια σχεδιαστική άσκηση ή ένα πρωτότυπο που προμηνύει ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Τα ηλεκτρικά κάμπριο δεν είναι η προτεραιότητα των κατασκευαστών, αλλά για μια μάρκα όπως η Cadillac κι εκεί που θέλει να επανέλθει, δεν ακούγεται κακή ιδέα.

Στο δελτίο Τύπου, η Cadillac δηλώνει ότι η Sollei θα είναι σε θέση να «σπάσει τα όρια του tailor-made». Με τη Celestiq, η μάρκα σχεδιάζει ήδη να αφήσει τους πελάτες να εξατομικεύσουν το μοντέλο τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αν το ηλεκτρικό κάμπριο πρόκειται να γίνει μοντέλο της γκάμας, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι η παραγωγή του θα είναι πολύ περιορισμένη. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, η πρωτότυπη Sollei επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Cadillac στα πολυτελή και χειροποίητα αυτοκίνητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube