Ποια η νέα επένδυση-μαμούθ του VW Group;

Ποια η νέα επένδυση-μαμούθ του VW Group;

To VW Group, αποφάσισε να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Rivian, επενδύοντας στην τεχνογνωσία και το λογισμικό της τελευταίας, ως προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

VW ID.4

H νέα, μεγάλη συμφωνία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι γεγονός, καθώς το VW Group σκοπεύει να επενδύσει 4,6 δισ. ευρώ στη Rivian, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία, τις ηλεκτρικές πλατφόρμες και και τα λογισμικά της αμερικανικής φίρμας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία κοινοπραξίας, μέσω της οποίας το VW Group και η Rivian θα μπορούν να διαμοιράζονται τις τεχνολογίες τους. Ακρογωνιαίος λίθος για το συγκεκριμένο deal, φαίνεται πως είναι η νέα, ενσωματωμένη πλατφόρμα λογισμικού της Rivian.

Το VW Group θα επενδύσει 4,6 δισ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία, τις ηλεκτρικές πλατφόρμες και και τα λογισμικά της Rivian

Rivian

Αντί να υπάρχει ένα τσιπ σε όλο το αυτοκίνητο, η αμερικανική φίρμα προκρίνει την ιδέα ανάπτυξης κεντρικών ζωνών ελέγχου, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για μικροαγωγούς. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Όμιλος θα επενδύσει σε πρώτη φάση 935 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2026 θα κληθεί να επενδύσει άλλα 3,74 δισ. ευρώ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωριστά, έχοντας τη δική τους γκάμα μοντέλων. Με σαφή προσανατολισμό την επέκτασή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Oliver Blume, τοποθετήθηκε για τη συμφωνία, λέγοντας: «Η νέα κοινοπραξία αποτελεί συμπληρωματικό μέρος της γενικής στρατηγικής λογισμικού του VW Group. αιριάζει με τις υπάρχουσες δραστηριότητες και συνεργασίες. Η Cariad και η Xpeng στην Κίνα, για παράδειγμα, αποτελούν επίσης μέρος αυτής της συνολικής στρατηγικής».

VW ID.7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες στην επέλαση των κινεζικών EV;

H συγκεκριμένη συμφωνία, το δίχως άλλο ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό και τους διοικούντες της Rivian, μιας και η αμερικανική φίρμα, μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2024, κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ. Τα απότοκα της κοινοπραξίας πάντως δεν άργησαν να φανούν. Κι αυτό γιατί η μετοχή της Rivian ανέβηκε κατά 50%.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, η Rivian φαίνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του τεχνολογικού κολοσσού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube