Ποια είναι τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά και PHEV στην Ευρώπη;

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά και PHEV στην Ευρώπη;

Έρευνα της JATO Dynamics έρχεται να αποκαλύψει ποια είναι τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη για τον μήνα Μάιο.

Volvo EX30

Μπορεί η Ευρώπη να θέτει σε ισχύ τιμωρητικούς δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, ωστόσο πρόσφατη έρευνα της JATO Dynamics έρχεται να αποκαλύψει ότι 2 στα 5 EV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη κατασκευάζονται στην Κίνα.

Όπως αποτυπώνεται στην έρευνα, το 19% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ευρώπη τον Μάιο ήταν κινεζικής προελεύσεως. Ποσοστό κατά 6% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και οι πωλήσεις της Tesla, καθώς στις δύο πρώτες θέσεις φιγουράρουν τα Model Y και Model 3. Και μπορεί το πρώτο να είδε τις πωλήσεις του να έχουν μειωθεί κατά 46%, το δεύτερο όμως σημείωσε άνοδο της τάξης του 25%.

Tesla Model Y και Volvo XC60 φιγουράρουν στην κορυφή των πωλήσεων, όσον αφορά τα ηλεκτρικά και PHEV στην Ευρώπη για τον μήνα Μάιο

Volvo XC60

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτροκίνηση, μια επένδυση για το μέλλον του πλανήτη

Πολύ καλή είναι και η πορεία της Volvo. Η σουηδική φίρμα, βλέπει το ολοκαίνουργιο EX30 να βρίσκεται στην τρίτη θέση των πωλήσεων, με 7.554 μονάδες, μόλις 200 λιγότερες από το Tesla Model 3. Παράλληλα, στον τομέα των plug-in hybrid μοντέλων, το Volvo XC60 φιγουράρει στην πρώτη θέση, μετρώντας άνοδο στις πωλήσεις της τάξης του 42% (5.457), αφήνοντας στην δεύτερη θέση την BMW X1.

Στην τρίτη θέση, βρίσκεται το CUPRA Formentor, με ισπανικό SUV να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο, που αγγίζει το 88% (3.030 μονάδες). Όπως αποτυπώνει η έρευνα, η μεγάλη άνοδος του αυτοκινήτου, οφείλεται στο ανανεωμένο μοντέλο (το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα).

Συνολικά, οι πωλήσεις των PHEV μειώθηκαν κατά 7% (75.428), τη στιγμή που τα ηλεκτρικά είδαν το μερίδιό τους να μειώνεται κατά 11%, μετρώντας 151.237 ταξινομήσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube