Ο Walter Röhrl οδηγεί για πρώτη φορά τη McLaren F1 [video]

Ο Walter Röhrl οδηγεί για πρώτη φορά τη McLaren F1 [video]

Ο ζωντανός θρύλος δεν είχε οδηγήσει τόσα χρόνια τη McLaren F1. Και τώρα που του δόθηκε η ευκαιρία, τη συνέκρινε με την Porsche Carrera GT.

McLaren F1

Παρότι 77 ετών και με απίστευτες γνωριμίες στον χώρο της αυτοκίνησης, ο Walter Röhrl δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να οδηγήσει το καλύτερο ίσως υπεραυτοκίνητο όλων των εποχών, τη McLaren F1.

Το κεντρομήχανο βρετανικό αριστούργημα με την BMW καρδιά ήταν πάντα στα ραντάρ του Γερμανού οδηγού αγώνων, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε όταν ήταν να βρεθεί στην κεντρική θέση οδηγήσης. Η αναμονή άξιζε τον κόπο, αφού επιτέλους ο Walter Röhrl κατάφερε να οδηγήσει την απίστευτη McLaren F1 και μάλιστα το προσωπικό αυτοκίνητο του Bernd Peter Pischetsriede. Σίγουρα τον θυμάστε από τη θητεία του στην VW.

McLaren F1, Walter Röhrl, Porsche Carrera GT, οι τρεις θρύλοι μαζί για πρώτη φορά

McLaren F1

Tη συγκρίνει και με την Carrera GT, η οποία βέβαια δεν είναι κάποιο τυχαίο μοντέλο για τον Walter. Υπήρξε ο πνευματικός της πατέρας, η Porsche στης οποίας την εξέλιξη έχει εμπλακεί περισσότερο από κάθε άλλο. Όταν ερωτείται ποιο μοντέλο είχαν ως σημείο αναφοράς, ο Röhrl απαντά ότι «είχαμε πάντα μια Ferrari F50 μαζί μας στις διάφορες δοκιμές εξέλιξης». 

Με 612 ίππους στις 8.000 rpm και 590 Nm στις 5.750 από τον V10 των 5.733 cm, τα νούμερα δεν είναι τόσο μακριά από της McLaren F1. Η Βρετανίδα με τον V12 της BMW των 6.064 cm αποδίδει 627 ίππους στις 7.500 rpm και 651 Nm στις 5.600.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren F1, η απόλυτη garage queen, έκανε 23 km σε τρία χρόνια

Υπάρχει όμως σαφής διαφορά στο βάρος, 1.380 kg για την Porsche αντί για 1.140 της F1. Και βέβαια, η Porsche δεν μπορούσε να κάνει την Carrera GT τόσο σκληροπυρηνική. Σκεφτείτε ότι η McLaren δεν είχε υποβοήθηση ούτε στα φρένα, ούτε στο τιμόνι. Ένας αγοραστής της γερμανικής εταιρείας δεν θα ήταν άνετος με τόσες υποχωρήσεις στην καθημερινότητα για χάρη της απόλυτης ανόθευτης αίσθησης.

Παρόλα αυτά, ο Walter βρήκε πιο μαλακό τον συμπλέκτη στην F1. Επίσης, αναφέρει ότι του κάνει εντύπωση το πόσο μπροστά κάθεσαι, σαν να μην υπάρχει τίποτα που να σε χωρίζει από τον δρόμο. «Λες κι οδηγώ το παλιό βανάκι της VW».

Θα ήθελε πολύ να την πιέσει στα όριά της αλλά δεν μπορεί να το κάνει σε δημόσιο δρόμο. Αφήστε που οι τιμές του κλασικού μοντέλου αγγίζουν πλέον τα $20 εκατομμύρια. 

McLaren F1

Εντυπωσιάζεται πάντως που ενώ στην ουσία πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, μπορεί να οδηγηθεί με άνεση στην καθημερινότητα. Με χαμηλούς αεροδυναμικούς θορύβους και σωστή απόσβεση από την ανάρτηση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μία συνάντηση 13 McLaren F1, συνολικής αξίας €280 εκατομμυρίων [video]

Και βέβαια, όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο γεννημένος στο Regensburg το 1947, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η F1 έχει κλείσει τρεις δεκαετίες. «Τι αντίκτυπο θα είχε την εποχή που παρουσιάστηκε...».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube