
Ο Simone Resta αποχωρεί από τη Ferrari για να πάει στη Sauber
Θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.


Ο επικεφαλής σχεδιαστής Simone Resta της Ferrari θα αφήσει τη ομάδα της Formula 1 στο τέλος αυτού του μήνα για να πάρει τη θέη του τεχνικού διευθυντή στη Sauber. Ο Resta εντάχθηκε στο δυναμικό του Maranello το 2001 και ασχολήθηκε στους τομείς σχεδιασμού, έρευνας και ανάπτυξης. Νωρίτερα είχε εργαστεί από το 1998 στη Minardi.
Η Sauber είχε πρόσφατα χωρίσει τους δρόμους της από τον τεχνικό της διευθυντή Joerg Zander και ο διευθυντής της ομάδας Fred Vasseur είχε δηλώσει τότε ότι θα υπάρξουν μεγάλα ονόματα που θα προστεθούν στο δυναμικό της ομάδας για να την ενισχύσουν. Ο Resta θα αναλάβει τη νέα του θέση την 1η Ιουλίου και θα αναφέρεται απευθείας στον Vasseur.
Μιλώντας σχετικά ο Vasseur δήλωσε πως ο Simone Resta έχει το καλύτερο προφίλ για να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Η άφιξή του στην ομάδα Alfa Romeo Sauber F1, είπε, σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουμε για την ομάδα.
Η αναχώρηση του Resta έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ferrari ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον επικεφαλής ασφαλείας της FIA Laurent Mekies, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα τον Σεπτέμβριο. Η Ferrari έχει δηλώσει μόνον πως ο Mekies θα αναφέρεται απευθείας στον τεχνικό διευθυντή της Ferrari Mattia Binotto, χωρίς όμως να έχει διευκρινίσει επακριβώς το ρόλο του.