Ο CEO της Ford δεν είναι πλέον και τόσο σίγουρος για τα EV

Ο CEO της Ford δεν είναι πλέον και τόσο σίγουρος για τα EV

Θα επικρατήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ο Jim Farley της Ford εκφράζει ανοιχτά τις αμφιβολίες του.

Ford

Ο Jim Farley βρέθηκε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και πήρε μέρος σε αγώνα με μια κλασική Ford Mustang 289 V8, που διοργανώθηκε επ' ευκαιρίας των 60ών γενεθλίων του αμερικανικού μοντέλου. 

Ερωτηθείς για το αν θα καταργηθεί η θερμική Mustang το 2035, την ημερομηνία κατά την οποία σε μεγάλο μέρος του πλανήτη θα απαγορεύεται η πώληση θερμικών μοντέλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

«Κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον», διατείνεται ο κύριος Ford 

Ford

«Δεν νομίζω ότι ξέρουμε τι θα γίνει. Όταν χρειάζεστε ένα  Transit  για την εργασία σας ή είστε κτηνοτρόφος στις αχανείς αποστάσεις των ΗΠΑ, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μια οδυνηρή επιλογή για εσάς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι κινεζικές EV εταιρείες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

«Ακόμη κι ο πιο ριζοσπαστικός πολιτικός που θα αποβάλλει το διοξείδιο του άνθρακα και θα επιβάλλει τα EV, δεν θα έχει την πολυτέλεια να δυσαρεστήσει τόσο πολύ τους ψηφοφόρους του».

Ford

«Ίσως η λύση να είναι το υδρογόνο. Ή τα εναλλακτικά καύσιμα. Κάθε φορά που κάποιος αρχίζει να μου λέει ότι γνωρίζει το μέλλον, ακούω έναν προειδοποιητικό βομβητή μες στο κεφάλι μου. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες στον κλάδο μας. Το έχω ακούσει χιλιάδες φορές: Κάθε αυτοκίνητο θα γίνει ηλεκτρικό, κάθε αυτοκίνητο θα κινείται με υδρογόνο, κάθε αυτοκίνητο θα καταναλώνει ντίζελ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Akio Toyoda ξαναχτυπά: «Τα ηλεκτρικά δεν είναι μονόδρομος»

Δηλώσεις που συμβαδίζουν με του Akio Toyoda, προέδρου της Toyota, ο οποίος επιτάσσει την εναλλακτική των πολλαπλών επιλογών. Με την πρόβλεψή του να κάνει λόγο ότι τα ηλεκτρικά δεν θα ξεπεράσουν το 30%.

Ford

Σε αντίθεση με την Dodge που έχει μεταμορφώσει το Charger τελευταίας γενιάς στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό muscle car, ο Farley δηλώνει απερίφραστα ότι η Ford δεν θα φτιάξει ποτέ «μια Mustang που δεν είναι Mustang».

Λίγο οξύμωρη δήλωση από τη στιγμή που υφίσταται η Mustang Mach-E, αλλά ας κρατήσουμε το γεγονός ότι οι Αμερικανοί θα διατηρήσουν τη V8 Mustang στη γκάμα τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο για τα σχόλια του CEO, ενδεχομένως να επηρεάζονται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ford στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube