Νοσοκομείο απαγορεύει τη στάθμευση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Νοσοκομείο απαγορεύει τη στάθμευση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δαιμονοποιούνται; Ένα νοσοκομείο στη Μεγάλη Βρετανία απαγόρευσε τη στάθμευση σε EV επειδή... μπορεί να πάρει φωτιά!

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η παράκρουση κι η παραπληροφόρηση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καλά κρατεί. Εσείς μπορεί να διαβάζετε Drive.gr και να γνωρίζετε ότι τα EV παρουσιάζουν τη μικρότερη πιθανότητας ανάφλεξης από όλα τα καύσιμα, σε ένα νοσοκομείο στο Λίβερπουλ όμως δεν είναι αντίστοιχα ενημερωμένοι.

Έτσι, όταν ένας οδηγός κατέφτασε στο νοσοκομείο Alder Hey για προγραμματισμένη εξέταση του 7χρονου γιου του, του απαγορεύτηκε η είσοδος σε έναν από τους χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου. Αιτία; Η καθολική απαγόρευση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επειδή... παίρνουν φωτιά!

Είχαμε τα πλοία και το 40%, τώρα θα έχουμε και τα νοσοκομεία;

 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τον Βρετανό οδηγό υποδέχτηκαν πινακίδες «όχι ηλεκτρικά αυτοκίνητα», οπότε μίλησε με έναν φύλακα που τον ενημέρωσε ότι η μπαταρία του EV του θα μπορούσε να «αντιδράσει» με το μεταλλικό πάρκινγκ, προκαλώντας την «πυρκαγιά» ή ακόμα και την «έκρηξη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα μπαίνουν τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα στα πλοία;

Αν κι αυτή η εξήγηση δεν βγάζει νόημα κι ο EV οδηγός -προφανώς- δεν συμφωνούσε, συμμορφώθηκε και πάρκαρε έξω. Κοινοποίησε όμως την εμπειρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι έστειλε email διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο. Εξηγώντας ότι τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα έχουν 10άδες φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν φωτιά, ειδικά μάλιστα αν είναι υβριδικά. 

 

 

Το νοσοκομείο εξέδωσε μια δήλωση στο BBC εξηγώντας ότι «περιόρισε προσωρινά τη στάθμευση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε έναν από τους μικρότερους χώρους στάθμευσης, λόγω αναβάθμισης στο σύστημα πυροσβεστικού καταιονισμού».

Και μάλιστα υπεραμύνθηκε της απόφασής του, λέγοντας ότι υπήρξε σχετική εντολή από την τοπική Πυροσβεστική. Η δήλωση συνεχίζει: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να μπορούν να σταθμεύουν στον κύριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου μας», ο οποίος φέρεται να διαθέτει 14 αποκλειστικές θέσεις για φόρτιση. Πάλι καλά!

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα στατιστικά στοιχεία συμφωνούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τα πιο ασφαλή αναφορικά με την πιθανότητα να πάρουν φωτιά από μόνα τους. Αποκαλυπτική είναι αμερικάνικη έρευνα του 2022 που διεξήχθη από κοινού από τον οργανισμό NTSB (National Transportation Safety Board) και τη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) κι αφορά οχήματα που κινούνται στις ΗΠΑ.

Ανά 100.000 πωλήσεων, η στατιστική αποκαλύπτει ότι πρωταθλητές σε φωτιές είναι τα υβριδικά με 3.474,5 περιπτώσεις, πίσω τους τα μοντέλα βενζίνης με 1.529,9 και τελευταία -δηλαδή ασφαλέστερα- τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μόλις 25,1!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube