Νέο Renault Twingo, παραγωγή στην Ευρώπη αλλά όχι στη Γαλλία

Νέο Renault Twingo, παραγωγή στην Ευρώπη αλλά όχι στη Γαλλία

Το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo αναμένεται να κοστίζει €20.000, κάτι που επιβάλλει την κατασκευή του εντός Ευρώπης αλλά εκτός Γαλλίας.

Renault Twingo

Η παραγωγή προσιτών ευρωπαϊκών ηλεκτρικών μοντέλων, όπως το νέο Renault Twingo, είναι μια σπαζοκεφαλιά. Πρέπει να κατασκευάζονται στην Ευρώπη, για να αποφύγουν τους δασμούς. Αλλά όχι σε χώρες με υψηλό εργατικό κόστος, όπως η Γαλλία.

Έτσι, το νέο Renault Twingo θα παράγεται παράλληλα με το Clio στο εργοστάσιο Revoz στο Novo Mesto της Σλοβενίας. Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 150.000 αυτοκίνητα ετησίως, αρχής γενομένης από το 2026.

Πανέμορφο, χαριτωμένο, ηλεκτρικό και φτιαγμένο στας Ευρώπας, για €20 χιλιάρικα

Renault Twingo

Η είδηση συνεπάγεται ότι θα διατηρηθούν οι 1.400 θέσεις εργασίας που κινδύνευσαν μετά την παύση της παραγωγής του απερχόμενου θερμικού Twingo, όπως δήλωσε ο CEO του εργοστασίου Jože Bele. Το χαριτωμένο μικρό σταμάτησε πρόσφατα μετά από καριέρα 10 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Renault Twingo έχει το δικό του Ράλι Ντακάρ [video]

Το νέο Renault Twingo θα έχει έναν από τους μικρότερους χρόνους εξέλιξης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το πότε είδαμε το πρωτότυπο μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα το τελικό μοντέλο. Το πρώτο πρωτοεμφανίστηκε τον Νοέμβριο του 2023 κι η έκδοση παραγωγής αναμένεται στα τέλη του 2025, διαφορά μόλις δύο ετών.

Renault Twingo

Για να καταφέρει τέτοια συντόμευση, η Renault υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με έναν ανώνυμο Κινέζο εταίρο – φημολογείται ότι είναι προμηθευτής κι όχι αυτόνομος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Ώστε να τη βοηθήσει να επιταχύνει το πρόγραμμα εξέλιξης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ampère, η νέα θυγατρική της Renault για EV και software

Ο επικεφαλής του Ομίλου Renault, Luca de Meo, δήλωσε ότι η συνεργασία θα είναι κρίσιμη για την επίτευξη του σφιχτού χρονοδιαγράμματος, καθώς και για τον περιορισμό των δαπανών.

Renault Twingo

Κι ενώ περιμέναμε ότι η παραγωγή του πανέμορφου EV θα γινόταν στην Κίνα, όπου τα εργατικά είναι σημαντικά χαμηλότερα, προφανώς το ξανασκέφτηκαν μετά την πρόσφατη εισαγωγή δασμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Όλα όσα γνωρίζουμε για το Renault Twingo EV των €20 χιλιάδων

Μπορεί οι συγκεκριμένοι δασμοί να είναι προσωρινοί και θα ξαναδιαπραγματευτούν τον Νοέμβριο, μετά από μήνες συνομιλιών με την κινεζική κυβέρνηση. Δείχνουν όμως μια σαφή πολιτική της Ευρώπης να προφυλάξει την εγχώρια παραγωγή. Κάτι που δεν μπορούσαν να αγνοήσουν οι ιθύνοντες της Renault.

Renault Twingo

Με τιμή προ επιδότησης έως €20.000, χαριτωμένη εμφάνιση κι έξυπνη χωροταξία, το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo επιθυμεί να επαναλάβει την επιτυχία της δεκαετίας του '90.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube