Πώς θα είναι η νέα σπορ Alfa Romeo;

Πώς θα είναι η νέα σπορ Alfa Romeo;

Όλα όσα ξέρουμε για το νέο σπορ μοντέλο που ετοιμάζει η Alfa Romeo και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της θα παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η Alfa Romeo έχει κατασκευάσει μερικά πραγματικά επικά σπορ αυτοκίνητα στην ιστορία της. Αν ταξιδέψουμε πίσω και πιο συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1930 θα συναντήσουμε την 8C 2300 Monza, ενώ αν πάμε προς τη δεκαετία του 1960 θα βρούμε την Alfa Romeo 33 Stradale. Πιο πρόσφατα, οι Alfa Romeo 8C και 4C αποτελούν δείγμα γραφής για το τι μπορεί να δώσει η μιλανέζικη φίρμα.

Ωστόσο, έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που η Alfa 4C βγήκε στην αγορά, ενώ οι GTA και GTAm είναι σίγουρα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα αλλά επί της ουσίας αποτελούν αναβαθμισμένες εκδόσεις της Giulia. Το ερώτημα που προκύπτει σε σχέση με το μέλλον της φίρμας είναι αν θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο, πιστό στο DNA της μάρκας; Και η απάντηση σ' αυτό, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των στελεχών της, είναι καταφατική. 

Πώς θα μοιάζει;
Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα είναι αυτό το σύγχρονο σπορ αυτοκίνητο της Alfa Romeo. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σχέδια που όμως κανένα από αυτά δεν βασίζεται σε κάποια επίσημη πληροφόρηση. Βέβαια, η εταιρεία δεν πρόκειται να απεμπολίσει το σχεδιαστικό της DNA και κάπως έτσι το σίγουρο είναι πως θα έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα «παντρεύει» στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν της, όπως αυτό περιγράφεται από τις Disco Volante, την 4C, αλλά και ακόμη πιο πίσω από την 33 Stradale.

Όσο για το εσωτερικό, περιμένουμε μια μινιμαλιστική και προσανατολισμένη στις επιδόσεις καμπίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα μελλοντικά προϊόντα της Alfa Romeo θα έχουν «όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες».

Alfa Romeo 33

Τι θα υπάρχει κάτω από το καπό της;
Η Alfa Romeo ηλεκτρίζει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της βαδίζοντας πάνω στον οδικό χάρτη που έχει χαράξει η Stellantis. Επομένως, είναι πολύ πιθανό κάτω από το καπό της νέας σπορ Alfa να υπάρχει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Τώρα αν θα έχουμε υβριδικό σύστημα ή αμιγώς ηλεκτρικό παραμένει ερωτηματικό, αν και οι φήμες λένε πως το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα της Tonale θα μπορούσε να αποτελεί μια εξαιρετική βάση εξέλιξης.

Βέβαια, αν η Alfa Romeo επιλέξει αυτή την διάταξη θα πρέπει να αντλήσει περισσότερη ισχύ, κάτι που ίσως σημαίνει πως μπορεί να δούμε ένα εξακύλινδρο κινητήρα αντί του τετρακύλινδου που έχει η Tonale.

Πότε θα το δούμε;
Φήμες λένε ότι θα μπορούσαμε να δούμε το νέο σπορ αυτοκίνητο της Alfa Romeo ήδη από το επόμενο έτος. Το κουπέ μπορεί να εμφανιστεί λίγο μετά το επόμενο SUV της Alfa, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2023.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προγραμματίσει πέντε νέα μοντέλα για τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες αγορές έως το 2026, με την Tonale να είναι πρώτη σε αυτή τη διευρυμένη σειρά προϊόντων και με άλλα μικρά και μεγάλα SUV να ακολουθούν. Έτσι, με το χρονοδιάγραμμα του 2026 να επιβεβαιώνεται, είναι πιθανό να δούμε ένα νέο σπορ αυτοκίνητο από την Alfa Romeo αρκετά νωρίτερα, ίσως και μέσα στο 2023 ώστε να βρεθεί στις εκθέσεις της μιλανέζικης φίρμας από το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube