Ντιρφτάρει η νέα BMW M5; Αν ντριφτάρει λέει… [videos]

Ντιρφτάρει η νέα BMW M5; Αν ντριφτάρει λέει… [videos]

Δείτε την κορυφαία 5άρα να κινείται με το πλάι με απίστευτα χιλιόμετρα – και μετά δείτε πώς επιταχύνει από στάση.

Μέχρι πρόσφατα, το να ρωτάς αν ντριφτάρει η BMW M5 ήταν γελοίο. Όμως τώρα που η Μ5 της σειράς F10 αντικαθίσταται από τη νέα της σειράς F90, που είναι τετρακίνητη, το ερώτημα τίθεται ξανά – και μάλιστα με έμφαση.

Όμως το σύστημα τετρακίνησης M xDrive του καινούργιου μοντέλου περιλαμβάνει και οδηγικό πρόγραμμα που στέλνει τη ροπή μόνο στους πίσω τροχούς, κάνοντας την Μ5 κατ’ επιλογή πισωκίνητη.

Το ερώτημα, λοιπόν, αν ντριφτάρει ή όχι, παίρνει την απάντησή του. Θεωρητικά. Η BMW όμως θέλει να απαντήσει και εποπτικά, με όσο πιο γλαφυρό τρόπο γίνεται.

Πήρε λοιπόν τον επίσημο οδηγό της του DTM –και πρώην πιλότο της Formula 1Timo Glock, τον έβαλε στο τιμόνι της νέας Μ5 και του έδωσε το ελεύθερο να κάψει όσο λάστιχο ήθελε στην πίστα του Estoril, στην Πορτογαλία, αν δεν κάνουμε λάθος.

Το αποτέλεσμα θα το δείτε στο σύντομο video παρακάτω, όπου ο Γερμανός όχι μόνο ντριφτάρει, αλλά το κάνει με απίστευτα χιλιόμετρα! Προσέξτε μόνο το ρυθμό με τον οποίο φτάνει το άλλο αυτοκίνητο μπροστά του.

Το να ντριφτάρει ένα πισωκίνητο με 600 άλογα και 76,5 kgm ροπής είναι, όπως είπαμε, φυσικό. Όμως να το κάνει με τέτοια ισορροπία μια 4πορτη λιμουζίνα 1.885 κιλών με τους χώρους και τις ανέσεις για να διασχίζει όλη την Ευρώπη, είναι πράγματι εκπληκτικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Nέα BMW M5 με 600 PS και Μ xDrive [videos]

Και τέλος, για να πάρετε μια ακόμη καλύτερη ιδέα του τι σημαίνουν 600 διτούρμπινα άλογα, δείτε στο δεύτερο video το ρυθμό με τον οποίο επιταχύνει η νέα Μ5 από στάση μέχρι τα 230 km/h.

Συμπέρασμα: σίγουρα αξίζει τα $102.600 (€86.000) που κοστίζει στην Αμερική. Όσο για εδώ, ας αλλάξουμε κουβέντα…

[Πηγές: BMW M, DriveTribe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube