Nio, έτοιμη να φέρει τα πρώτα μοντέλα της στην Ευρώπη

Nio, έτοιμη να φέρει τα πρώτα μοντέλα της στην Ευρώπη

Η Nio, λανσάρει στην Ευρώπη τη φίρμα Firefly και μέσω αυτής ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά, από το 2025 ένα ηλεκτρικό χάτσμπακ με τιμή κοντά στις €30.000.

Nio et5 touring

Την είδηση για την έλευση της Nio στην Ευρώπη γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής της Nio Γαλλίας, Nicolas Vincelot, στο πλαίσιο του 6ου Γαλλο-Κινεζικού συνεδρίου στο Παρίσι, όπου το παρών έδωσε και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κινεζική φίρμα θα κάνει την εμφάνισή της στην Γηραιά Ήπειρο με δύο μπράντες. Η πρώτη, η Onvo θα ξεκινήσει με με το μοντέλο L60 , στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025. Πρόκειται για ένα μοντέλο που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό με το όνομα Alps και φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y.

H Nio από το 2025 θα κάνει την εμφανισή της στην Ευρώπη, με ηλεκτρικά μοντέλα στο φάσμα των €30.000

Nio et5 touring

Η τιμή του στην Κίνα κυμαίνεται λίγο κάτω από τις €30.000 και διατίθεται εκεί με την επιλογή μπαταρίας 60 ή 90 kWh, με ηλεκτρική πλατφόρμα τεχνολογίας 900V.

Το 2025 θα ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της και η Firefly, με ένα ηλεκτρικό χάτσμπακ που ήδη βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών στην Κίνα. Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Vincelot, το μοντέλο αυτό θα έρθει στην Ευρώπη, με τιμή κοντά στις €30.000. Προσιτό μια φορά δεν το λες!

Βάσει πάντως των εικόνων, έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέρνο σχεδιαστικά αυτοκίνητο, στο οποίο ξεχωρίζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα και οι κρυφές χειρολαβές.  

Nio-Firefly Hatcback

Αναμφίβολα πάντως, το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το επερχόμενο χάτσμπακ της φίρμας είναι δυνατότητα εναλλαγής μπαταριών, ώστε να υπάρχει πάντα η απαραίτητη ενέργεια, μιας και ο οδηγός θα μπορεί να αλλάξει τις μπαταρίες του, με άλλες, φορτισμένες.

Τα αυτοκίνητα της Firefly που προορίζονται για την Ευρώπη θα παράγονται στην Κίνα, και στην επαρχία της Anhui - είτε στο εργοστάσιο Cheetah Automobile Factory της Chuzhou, είτε σε εκείνο της Hefei.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube