Νέο VW Polo, ο επίσημος configurator και οι τιμές (στη Γερμανία)

Νέο VW Polo, ο επίσημος configurator και οι τιμές (στη Γερμανία)

Μπορείτε τώρα να «φτιάξετε» και να παραγγείλετε το δικό σας Polo, όπως το θέλετε, αλλά μόνο με 3κύλινδρο χιλιάρη βενζινοκινητήρα.

Ανέβηκε ο επίσημος configurator του νέου VW Polo, οπότε μπορείτε πλέον να το φτιάξετε όπως το επιθυμείτε και να το παραγγείλετε στη Γερμανία με τα επίπεδα εξοπλισμού Trendline, Comfortline, Highline και Beats, σε τιμές που ξεκινούν από τα €12.975.

Το Polo του 2018 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβό, αφού το αδελφό του μοντέλο, το SEAT Ibiza, ξεκινά από τα €12.490. Βέβαια, με τις διαθέσιμες τεχνολογίες και τα άλλα έξτρα, η τιμή μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα €20.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο SEAT Ibiza 1.0 TSI Eco 115PS

Το νέο Polo είναι το δεύτερο μοντέλο του VW Group που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0. Είναι πολύ πιο ευρύχωρο από το απερχόμενο μοντέλο, έχοντας χώρους για επιβάτες και αποσκευές που μπορούν να συγκριθούν με εκείνους ενός Golf V. Το να προσφέρει κάτι τέτοιο σε αυτές τις τιμές είναι οπωσδήποτε ένα επίτευγμα για τη Volkswagen.

Αν είσαι ιδιώτης και όχι γραφείο ενοικίασης, μάλλον δεν θα θέλεις το βασικό Polo Trendline, που έχει ατσάλινες 14άρες ζάντες και άβαφες χειρολαβές στις πόρτες. Είναι σαν να σε ωθεί η VW να ξοδέψεις περισσότερα. Πάντως, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Front Assist με αναγνώριση πεζών είναι στάνταρ.

Προς το παρόν μόνο δύο κινητήρες προσφέρονται με αυτό το επίπεδο εξοπλισμού. Είναι οι γνωστοί 3κύλινδροι ατμοσφαιρικοί 1.0 MPI με 65 και 75 ίππους. Όποιος ενδιαφέρεται όμως, έστω και ελάχιστα, για την οδήγηση, θα πρέπει να επιλέξει τον 1.0 TSI τούρμπο μα τους 95 ίππους, που διατίθεται σε τιμές από €17.200 με χειροκίνητο κιβώτιο και από €18.700 με το αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Volkswagen Polo 2018 [videos]

Προς το παρόν το Polo δεν διατίθεται με κινητήρες ντίζελ ούτε με τον 1.5 TSI Evo με τον οποίο ακόμα δοκιμάζεται.

Φαίνεται πως η VW θέλει να πουλήσει πολλά Polo Beats, αφού είναι κάπου €1.000 φθηνότερα από τα Highline ενώ έχουν μεγαλύτερους τροχούς 16 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και ηχοσύστημα 8 ηχείων με subwoofer.

Ο κατάλογος των έξτρα είναι μακρύς, όπως στο Golf. To σύστημα Blind Spot Detection για το τυφλό σημείο χρεώνεται €310, το προσαρμοζόμενο cruise control €255, η κάμερα οπισθοπορείας €490 και το σύστημα πλοήγησης Discover Media €565. Τιμές που δείχνουν απόλυτα λογικές, τουλάχιστον για Volkswagen.  

Οι full LED προβολείς θα σας κοστίσουν €1.000, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δεν διατίθεται προς το παρόν. Παίξτε με τον configurator για να δείτε τι άλλο θα ανακαλύψετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube