Νέο Mitsubishi Outlander PHEV: Ισχυρότερο και με μεγαλύτερη μπαταρία

Νέο Mitsubishi Outlander PHEV: Ισχυρότερο και με μεγαλύτερη μπαταρία

Όπως φαίνεται, η επόμενη έκδοση του plug-in hybrid μοντέλου της Mitsubishi θα είναι αναβαθμισμένη ως προς τις επιδόσεις και την ηλεκτρική της αυτονομία.

Το Mitsubishi Outlander PHEV παρουσιάστηκε αρχικά το 2013, ενώ πρόσφατα υπέστη μία ελαφρά αναβάθμιση. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εξελιγμένα plug-in hybrid αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά, με ένα αρκετά σύνθετο σύστημα μετάδοσης, που επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να λειτουργεί τόσο αποκλειστικά για τη φόρτιση του συσσωρευτή, όσο και με τη συμβατική λογική, μεταφέροντας απευθείας την κίνηση στους τροχούς. 

Αναφορικά με το τρέχον μοντέλο, έχει αυξήσει τη χωρητικότητα του συσσωρευτή του από τα 12 kWh στα 13,8 kWh, προσφέροντας έτσι μία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στα 39 km. Σύμφωνα ωστόσο με τις σύγχρονες απαιτήσεις, το νούμερο αυτό δεν είναι αρκετό. Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που λένε πως η επόμενη γενιά αυτοκινήτων PHEV θα πρέπει να μεγαλώσει τους συσσωρευτές της ώστε να μπορεί να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία τουλάχιστον 80-100 km. Να δίνει δηλαδή τη δυνατότητα στο χρήστη να φορτίζει κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Το μήνυμα αυτό φαίνεται πως το έχει λάβει, μεταξύ άλλων, και η Mitsubishi. Όντας υπεύθυνη για την εξέλιξη ανάλογων μοντέλων στον όμιλο Renault/ Nissan/ Mitsubishi, η Ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε πως το επόμενο Outlander PHEV, το μοντέλο του 2023, θα διαθέτει όχι μόνο μεγαλύτερο συσσωρευτή αλλά και ένα ισχυρότερο σύστημα κίνησης. Συγκεκριμένα νούμερα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, καθώς είναι ακόμα νωρίς. Κρίνοντας όμως από την ιστορία και την εγνωσμένη εμπειρία της Mitsubishi, θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ενδιαφέρον.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube