Tο νέο MINI John Cooper Works ντεμπουτάρει στις 24 Ώρες του Nürburgring

Tο νέο MINI John Cooper Works ντεμπουτάρει στις 24 Ώρες του Nürburgring

Το νέο MINI John John Cooper Works θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 24 Ώρες του Nürburgring πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Οι φίλοι της MINI και οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετρούν πλέον αντίστροφα για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του MINI John Cooper Works, το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στις 24 Ώρες του Nürburgring, έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής στον κόσμο.

Το νέο βενζινοκίνητο MINI JCW θα είναι καλυμμένο με ένα ειδικά σχεδιασμένο καμουφλάζ που προετοίμασε η oμάδα σχεδίασης της MINI, το οποίο αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά αγωνιστικά χρώματα – κόκκινο και λευκό - που κοσμούσαν τα κλασικά Mini τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις τη δεκαετία του 1960.

Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του το φθινόπωρο του 2024, το νέο MINI JCW σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία και την παράδοση. Σε μια τολμηρή κίνηση, η νέα σειρά MINI JCW, που αναπτύχθηκε για να ξεπεράσει τα όρια στους τομείς της ταχύτητας και της ευελιξίας, θα είναι διαθέσιμη τόσο σε βενζινοκίνητη όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η νέα σειρά MINI John Cooper Works θα είναι διαθέσιμη τόσο σε βενζινοκίνητη όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

MINI John Cooper Works

Σε ανάμνηση της ιστορικής νίκης του Mini Cooper S στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 1964 πριν από 60 χρόνια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοσμείται με το χαρακτηριστικό λογότυπο «37». Αυτό το έμβλημα αποτελεί φόρο τιμής στην πλούσια παράδοση της MINI στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το νέο MINI JCW με το νούμερο #317 θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα στην κατηγορία SP 3T με τα χρώματα της Bulldog Racing, της ιδιωτικής αγωνιστικής ομάδας από την πόλη του Nürburg.

MINI John Cooper Works

Η δεύτερη συμμετοχή θα είναι το αγαπημένο μαύρο MINI JCW με το νούμερο #474 και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο επέδειξε τις ικανότητές του εξασφαλίζοντας μια θέση στο βάθρο στον περσινό 24ωρο αγώνα του Nürburgring απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας VT-2, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του ως αξιόμαχος αντίπαλος στους αγώνες αντοχής.

Θυμίζουμε πως ο φετινός αγώνας αντοχής των 24 Ωρών του Nürburgring που θα διεξαχθεί το διήμερο 1-2 Ιουνίου 2024.
 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube