Νέο Kia Soul ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ανανεωμένο Optima στη Φρανκφούρτη

Νέο Kia Soul ευρωπαϊκών προδιαγραφών και ανανεωμένο Optima στη Φρανκφούρτη

Τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανφούρτης η Kia θα παρουσιάσει το Soul και το Optima με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η δεύτερη γενιά του Kia Soul ντεμπουτάρισε τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, σε έκδοση ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο θα κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αυτή τη φορά με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Το ευρωπαϊκό Soul σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πανομοιότυπο με το αμερικανικό, εκτός από ελαφρές αλλαγές στο σχέδιο των εμπρός φαναριών, στα διαθλαστικά φώτα ομίχλης και στο χαμηλότερο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα. Επιπλέον, τα φρύδια στο θόλους των τροχών έχουν μαύρη επένδυση, σε αντίθεση με τα βορειοαμερικανικά που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος.

Η γκάμα των κινητήρων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά όλοι οι υπάρχοντες κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν.

Στο σταντ της Kia στην Φρανκφούρτη θα βρίσκεται ακόμη η ανανεωμένη ευρωπαϊκή έκδοση του Optima που και αυτή ντεμπουτάρισε διεθνώς τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη. Το ευρωπαϊκό Optima, υπόσχεται η Kia, θα έχει μείωση στο θόρυβο κατά 3,3 dB, ύστερα από την τοποθέτηση ενός διαγώνιου στελέχους στην πίσω ανάρτηση που μείωσε το θόρυβο λειτουργίας της.



Επίσης εκτός από τις βελτιώσεις στον κινητήρα και την εφαρμογή ενός νέου συστήματος διαχείρισης της μπαταρίας για μείωση των εκπομπών CO2, αυτές θα ξεκινούν από τα 133 g/km για το στάνταρ ντίζελ 1.700άρι μοτέρ των 136 PS. Στην περίπτωση δε που αυτό είναι εφοδιασμένο με σύστημα ISG, το κατά Kia stop/start, οι εκπομπές CO2 κατεβαίνουν στα 128 g/km.



Μαζί με τα ευρωπαϊκά Soul και Optima, στο περίπτερο της Kia θα βρίσκεται και το πρωτότυπο κόμπακτ crossover, που προαλείφεται για ανταγωνιστής του Nissan Juke.

[Πηγή Kia BUZZ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube