Νέα Ferrari SP-8 χωρίς οροφή

Νέα Ferrari SP-8 χωρίς οροφή

Προϊόν του Ferrari Special Projects, η νέα Ferrari SP-8 έρχεται για να μας συναρπάσει.

To έκαναν πάλι το θαύμα τους οι Ιταλοί, με την εντυπωσιακή Ferrari SP-8, ένα αυτοκίνητο βασισμένο στην F8 Spider.

H Ferrari, για να μπορέσει να ικανοποιήσει τα θέλω και τις απαιτήσεις των πλουσιότερων πελατών της, προσφέρει άπλετες δυνατότητες εξατομίκευσης μέσω του προγράμματος Special Projects.

Δημιούργημα του προγράμματος αυτού είναι και η Ferrari SP-8, η οποία κατασκευάστηκε κατόπιν αίτησης ενός φανατικού (και ζάμπλουτου) πελάτη του Maranello. Το συγκεκριμένο μοντέλο μάλιστα είναι τόσο μοναδικό που θα παραχθεί σε μόλις ένα αντίτυπο.

Η SP-8 έχει έντονες επιρροές από την F8 Spider, από την οποία δανείζεται το πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τον αγαπημένο (και φασαριόζο) V8 bi-turbo των 3,9 lt.

H μοναδική Ferrari SP-8 των 710 PS θα φτάσει στον ιδιοκτήτη της τον Μάρτιο του 2024

Ferrari SP-8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στον αέρα το νέο trailer της ταινίας «Ferrari» [video]

Στο εμπρός μέρος η εικόνα είναι εμφανώς διαφορετική. Το καπό είναι διαφορετικό, όπως επίσης και τα φωτιστικά της σώματα. Υπάρχουν πολλά κομμάτια με άβαφο ανθρακόνημα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ η σχεδίαση του προφυλακτήρα με τις πολλές ακμές δημιουργεί την εικόνα μίας πολεμικής μηχανής.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω βλέπουμε έναν νέας σχεδίασης προφυλακτήρα (με τέσσερις απολήξεις εξάτμισης αλά 296 GTB), νέα φώτα (προέρχονται από τη Ferrari Roma) άλλα και ένα ολοκαίνουριο κάλυμμα για τον κινητήρα των 710 PS. Όσον αφορά τις ζάντες, το σχέδιό τους είναι μία ευθεία αναφορά στη θρυλική F40.

Ferrari SP-8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγοράζεις Ferrari και πληρώνεις με κρυπτονομίσματα!

Δίχως αμφιβολία όμως η ειδοποιός διαφορά των δύο μοντέλων είναι η οροφή. Ή για να ακριβολογούμε η απουσία της οροφής στην Ferrari SP-8, η οποία την καθιστά ένα καθαρόαιμο roadster.

Φυσικά, οι μηχανικοί των Ιταλών προχώρησαν σε εκ νέου αεροδυναμική μελέτη για αυτή τη μοναδική δημιουργία τους, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα επίπεδα κάλυψης από τον αέρα του οδηγού και του συνοδηγού.

Μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό. Στο ταμπλό και τα καθίσματα συναντώνται νέες επενδύσεις από κίτρινο δέρμα και Αlcantara σε σκούρο μπλε χρώμα.

Ferrari SP-8

Ως είθισται, το τμήμα Special Projects δεν προχώρησε σε ανακοίνωση της τιμής του κομψοτεχνήματός του. Πριν περάσει στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη της, η SP-8 θα παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά και στο μουσείο της Ferrari στο Maranello από τις 16 Νοεμβρίου έως και τον Μάρτιο του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube