Νέα AC Cobra GT Roadster [upd]

Νέα AC Cobra GT Roadster [upd]

Η κλασική AC Cobra GT Roadster απέκτησε νέο σασί και θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη από τον παλαιότερο Βρετανό κατασκευαστή σε λειτουργία, από το 1901. Με την AC Cars να δίνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες.

AC Cobra GT Roadster

Η νέα AC Cobra GT Roadster που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο στο Tottenham Hotspur Stadium, στο Λονδίνο, είναι κομμάτι περιορισμένης παραγωγής, κάτι που γνωρίζαμε ήδη από τις αρχές Μαρτίου.

Το διθέσιο ρόουντστερ θα κατασκευάζεται με βάση ένα νέο πλαίσιο Spaceframe εξελασμένου αλουμινίου που εξελίχτηκε στην Ιταλία από την Cecomp s.p.a., ειδικά για το αυτοκίνητο.

Οι πρώτες AC Cobra GT Roadster θα παραδοθούν το 2024, με την τιμή τους να έχει οριστεί στις €335.000 

Το set-up και η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων που εμπνέονται από τους αγώνες είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένα στην οδηγική απόλαυση και στην ακρίβεια στις στροφές. Δυναμικός χαρακτήρας που συνδέεται επίσης με το μεταξόνιο των 2,57 m, 28,4 πόντους μακρύτερο από το AC Cobra Mk. VI.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shelby AC Cobra 1963-1966 

Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου όμως, κατέβηκε στα 4,225 m, έντεκα πόντους πιο κοντό. Το μεγαλύτερο αποτύπωμα της νέας AC Cobra GT Roadster, χάρη και στα φαρδύτερα μετατρόχια, η κατανομή της μάζας στους δύο άξονες και το πιο χαμηλό κέντρο βάρους αναμένεται να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

AC Cobra GT Roadster

Ο κινητήρας της νέας AC Cobra GT Roadster, προέλευσης Ford, είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας V8 των 5,0 λίτρων, με 663 άλογα και 780 Nm που αναλαμβάνουν τα 1.500 κιλά του αυτοκινήτου. Οπότε ανάλογες είναι και οι επιδόσεις των 2,3 kg/PS, με το σπριντ των 0-100 km/h να διαρκεί λίγο περισσότερο από 3,4 δευτερόλεπτα. Όσο για τη μέγιστη ταχύτητα του ρόουντστερ, αυτή ανακοινώνεται στα 278 km/h. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν να συνδυάσουν το μοτέρ V8 είτε με χειροκίνητο 6άρι είτε με αυτόματο δέκα σχέσεων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Sunbeam Alpine Tiger 1963-1967

Το εσωτερικό της νέας AC Cobra GT Roadster, κλασικό και απλό, θα διακοσμείται με μοναδικά στοιχεία χειροποίητου φινιρίσματος. Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο θα διατηρεί τα αναλογικά όργανα, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τις ψηφιακές οθόνες.

AC Cobra GT Roadster

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα, πλοήγηση και τεχνολογία ADIC (Advanced Driver Information Center) για την εμφάνιση δεδομένων από τον κινητήρα. Παραμένοντα ταυτόχρονα πιστό στο πνεύμα της αυθεντικής AC Cobra της δεκαετίας του ’60. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το αυτοκίνητο να μοστράρει περήφανα εξωτερικά πάνελ από ανθρακονήματα.

Η περιορισμένη παραγωγή της νέας AC Cobra GT Roadster σημαίνει ότι οι πελάτες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να αποκτήσουν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν το 2024. Με την να έχει οριστεί στις €335.000. 

AC Cobra GT Roadster

Η AC Cars, με βάση τη νέα έδρα της στο Donnington Park, θα κατασκευάζει και θα συναρμολογεί την Cobra GT Roadster στην Ευρώπη. Βρετανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1901 από τους αδελφούς Weller και κατασκεύαζε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στο ατελιέ της τους στο West Norwood του Λονδίνου. 

Μια βιοτεχνικού αναστήματος εταιρεία που κέρδισε τον σεβασμό των φαν των αγώνων με το AC Cobra που φορούσε από τότε τον αμερικανικό Ford V8. Παρά το πέρασμα τόσων χρόνων, η AC Cobra διατήρησε την απαράμιλλη σιλουέτα της και την περιορισμένη παραγωγή. Με κάθε αυτοκίνητο να κατασκευάζεται στο χέρι και να προορίζεται για μια αποκλειστική, ελιστική πελατεία.

AC Cobra GT Roadster
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube