Ετοιμάζεται η επιστροφή της Toyota Celica;

Ετοιμάζεται η επιστροφή της Toyota Celica;

Η επιμονή της Gazoo Racing στα θερμικά μοτέρ, πυροδότησε εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την θρυλική Toyota Celica να επιστρέφει.

Toyota Celica

Ναι, η Gazoo Racing θα συνεχίσει να εξελίσσει θερμικούς κινητήρες. Ναι, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για το πρώτο GR SUV. Mήπως όμως ήρθε η ώρα για την αναβίωση θερμικών μοντέλων, όπως το MR2 και η Toyota Celica;

Τα δημοσιεύματα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου δίνουν και παίρνουν, τονίζοντας πως η Celica όχι μόνο θα επιστρέψει, αλλά θα το κάνει κάνοντας… θόρυβο. Κυριολεκτικά! Καθότι θα φορά θερμικό μοτέρ. 2λιτρο, 4κύλινδρο συνοδευόμενο από σύστημα τετρακίνησης.

Toyota Celica με δίλιτρο μοτέρ και 400 άλογα βλέπουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης το 2025

Toyota Celica

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος. Πέρα από την παραδοχή του Akio Toyoda ότι θα ήθελε να ξαναδεί την Celica στην γραμμή παραγωγής. Πολλοί όμως είχαν ταυτίσει την Celica με το εξηλεκτρισμένο όραμα του ιαπωνικού κολοσσού.

Ωστόσο η ανακοίνωση της εξέλιξης θερμικών κινητήρων νέας γενιάς έφερε και πάλι το θέμα στην αέρα, με τα ιαπωνικά Μέσα να τονίζουν πως η συνολική ισχύς του μοτέρ μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 400 ίππους. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να συνδέσει η Toyota, αν φυσικά το αποφασίσει, τη νέα Celica με το ένδοξο παρελθόν του μοντέλου.

Toyota Celica

Τέλος, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με Μέσα της Ιαπωνίας, η πιθανότερη ημερομηνία για το λανσάρισμά της είναι η 25η Ιανουαρίου 2025, καθώς τότε θα είναι σε εξέλιξη το Σαλόνι του Τόκιο, δίνοντάς του ακόμα μεγαλύτερη αίγλη. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube