Επίσημο, νέο 8θέσιο Land Rover Defender 130 [videos]

Επίσημο, νέο 8θέσιο Land Rover Defender 130 [videos]

Η JLR παρουσίασε επίσημα το Land Rover Defender 130 που ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες. Η μακριά έκδοση του Defender είναι κατά 34 cm μεγαλύτερη από την 110 και μπορεί να μεταφέρει έως και οκτώ επιβάτες.

Η γκάμα του νέου Land Rover Defender περιλαμβάνει πλέον τρεις παραλλαγές: Το στάνταρ 110, το «κοντό» 90 και πλέον το μακρύ 130άρι, με 34 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος από το 110, με ένα πλήρως ενσωματωμένο συμπλήρωμα αμαξώματος στον πίσω πρόβολο. Το μεταξόνιο παραμένει επομένως στα 3.022 mm.

Με τον πίσω πρόβολο στα 1.491 mm, το Land Rover Defender 130 έχει συνολικό μήκος που φτάνει σχεδόν τα 5,36 m.

Αντίστοιχα XXL είναι και η καμπίνα του Land Rover Defender 130 που μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβάτες -προαιρετικά: Δύο στο εμπρός μέρος και από τρεις στη μεσαία και στην πίσω σειρά καθισμάτων. Με αυτές τις τελευταίες ελαφρώς ψηλότερα τη μια από την άλλη για καλύτερη ορατότητα από τους πίσω επιβάτες.

Η βρετανική εταιρεία υπόσχεται εύκολη πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων του Land Rover Defender 130, καθώς και αρκετό χώρο για τρεις ενηλίκους. Με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, το πορτμπαγκάζ εξακολουθεί να έχει χωρητικότητα 389 λίτρων.

Land Rover Defender 130

Με την τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη ανεβαίνει στα 1.232 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθεί και η δεύτερη σειρά δημιουργείται ένας τεράστιος χώρος με όγκο 2.291 λίτρων! Στην 5θέσια έκδοση του Land Rover Defender 130 μάλιστα, μπορείς να αποθηκεύσεις έως και 2.516 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Land Rover Defender 130

Το Land Rover Defender 130 μπορεί να παραγγελθεί κατ’ αποκλειστικότητα του μοντέλου σε Sedona Red. Έκδοση η οποία είναι εξοπλισμένη στάνταρ όχι μόνο με πανοραμική ηλιοροφή, αλλά και με δεύτερη γυάλινη οροφή πάνω από την τρίτη σειρά καθισμάτων. 

Παρά τον μεγαλύτερο πίσω πρόβολο, το Land Rover Defender Defender 130 εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για τη γωνία αναχώρησης των 28,5ο και διατηρεί τις δυνατότητες εκτός ασφάλτου για τις οποίες είναι θρυλικό το μοντέλο. Η ικανότητα ρυμούλκησης, μιας και είναι ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο για τον υποψήφιο αγοραστή, είναι τρεις τόνοι.

Land Rover Defender 130

Το Land Rover Defender 130 θα μπορεί να παραγγελθεί στις εκδόσεις P400 (400 ίπποι, βενζίνης MHEV) ή D250 και D300 (249 ή 300 ίπποι, ντίζελ MHEV), αλλά όχι ως επαναφορτιζόμενο υβριδικό P400e. Βλέπετε, η τρίτη σειρά καθισμάτων δεν επιτρέπει την τοποθέτηση της συστοιχίας μπαταριών.

Η τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Όσον αφορά τ επίπεδα εξοπλισμού, εκτός από τα τυπικά SE, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE και X, υπάρχει επίσης το επίπεδο First Edition. Έκδοση λανσαρίσματος που βασίζεται στο X-Dynamic HSE, που συμπληρώνεται, μεταξύ άλλων, με έλεγχο κλιματισμού τεσσάρων (!) ζωνών και οκτώ θερμαινόμενα καθίσματα! Ναι, και αυτά της τρίτης σειράς!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube