Επίσημο: Νέο Nissan Pulsar 1.6 DIG-T

Επίσημο: Νέο Nissan Pulsar 1.6 DIG-T

H Nissan λανσάρισε το 1.600άρη κινητήρα τούρμπο για το Pulsar.

Το 1.600άρι μοτέρ τούρμπο που είχε ανακοινωθεί κιόλας από την πρεμιέρα του Pulsar, το Μάιο του 2014, η Nissan το περιγράφει ως «ο πιο σπορ και ο ισχυρός κινητήρας που θα διατίθεται στην γκάμα».

Η μέγιστη ισχύς του είναι 190 PS και η μέγιστη ροπή στα 24,4 kgm από τις 2.000 rpm έως τις 4.000 rpm. Νούμερα ικανά, σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, να πετύχουν επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,7”.

Η Nissan αναφέρει ότι το μοτέρ αυτό ανταποκρίνεται «ισχυρά με λιγότερες απαιτήσεις», χωρίς να περιορίζονται οι «αθλητικές επιδόσεις». Όπερ μεθερμηνευόμενο, πάλι σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, καίει σε μικτό τυποποιημένο κύκλο 4,75 lt/100 km και εκπέμπει CO2 134 g/km.

Επιπρόσθετα του μοτέρ, στο Pulsar1.6 DIG-T η Nissan επαναρρύθμισε την ανάρτηση και το τιμόνι, ενώ υπήρξαν ενισχύσεις και στο πλαίσιο. Το αυτοκίνητο επίσης φορά νέο πίσω προφυλακτήρα και φαρδύτερες ζάντες 18 ιντσών.

Η τιμή του νέου Pulsar1.6 DIG-T δεν μας έχει γίνει γνωστή από την ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, κάτι που αναμένουμε στις προσεχείς ημέρες. Πάντως αν θα έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη, θα την τοποθετούσαμε στα €21.000.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube