Επίσημο: Νέα Aston Martin Vulcan

Επίσημο: Νέα Aston Martin Vulcan

H Aston Martin αποκάλυψε τη νέα Vulcan, ένα hypercar αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Με την περιγραφή του δημιουργού της ως το πιο «ισχυρό και συναρπαστικό δημιούργημα μέχρι σήμερα», η Vulcan είναι ένα σούπερκαρ αποκλειστικά για την πίστα που σχεδιάστηκε για να τα βάλει με τα καλύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη.

Με επιθετική κοψιά, η Vulcan διαθέτει μια μοναδική «φάτσα» με ογκώδη γρίλια που είναι ενσωματωμένη στο σπλίτερ. Αυτή η σχεδιαστική επιλογή θα προκαλέσει φανατικούς υποστηρικτές και άσπονδους πολέμιους, με το υπόλοιπο αυτοκίνητο να αναγνωρίζεται από τις οικείες γραμμές του ως μια Aston.

Καθώς η Vulcan κατασευάστηε αποκλειστικα για την πίστα, διαθέτει ανθρακονημάτινο μονοκόκ, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το τούμπο του διαφορικού είναι από μαγνήσιο και ο άξονας από ανθρακόνημα. Για τα φρένα υπάρχει σύστημα της Brembo με αγωνιστικές δαγκάνες που πατάνε σε κεραμικούς δίσκους των 380 mm εμπρός και 360 mm πίσω.   

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός 7λιτρος κινητήρας V12 που αποδίδει παραπάνω από 810 PS. Ο λόγος της ισχύος προς το βάρος, κατά πώς διατείνεται η εταιρεία, ξεπερνά αυτόν των αγωνιστικών αυτοκινήτων GTE που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Η Aston Martin είναι φειδωλή στις πληροφορίες που δίνει για το μοτέρ, αλλά επιβεβαίωσε ότι συνδυάζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Εκτός από τον πανίσχυρο κινητήρα, η Vulcan διαθέτει ανάρτηση που δεν προέρχεται από άλλο μοντέλο της Aston, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, κατά το αγωνιστικό πρότυπο. Επίσης υπάρχει ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και μέσα από το κόκπιτ ρύθμιση της ευαισθησίας του ABS.  

Σε δήλωσή του, ο Andy Palmer, CEO της Aston Martin, είπε ότι η Vulcan είναι ένα «σπάνιο και συναρπαστικό υπεραυτοκίνητο» που «σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε μηχανολογικά για να δώσει εκείνη την ξεχωριστή οδηγική εμπειρία που αντλείται μέσα από την πλούσια κληρονομία μας». Και συμπλήρωσε ότι η Vulcan είναι ένα «σπορ αυτοκίνητο για τους πραγματικούς εραστές των σπορ αυτοκινήτων» και ότι θα θέσει «νέα πρότυπα στην κατηγορία των υπέρ-πολυτελών σούπερκαρ.»  

Η παραγωγή της νέας Aston Martin Vulcan θα περιοριστεί στα 24 κομμάτια και οι αγοραστές θα έχουν  την ευκαιρία να περάσουν από μια εντατική εκπαίδευση για τη χρήση του αυτοκινήτου στην πίστα. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες από έμπειρους πιλότους της εταιρίας, στους οποίου συγκαταλέγεται και ο Darren Turner της Aston Martin Racing.

Οι εκπαιδευόμενοι θα οδηγήσουν δε έναν αριθμό από μοντέλα υψηλών επιδόσεων, περιλαμβανομένων των αγωνιστικών V12 Vantage S, One-77 και Vantage GT4. Ετσι θα μπορέσουν να προοδευτικά να αυξήσουν την εμπειρία τους και να εξελίξουν την τεχνική τους στην πίστα πριν οδηγήσουν στο όριο τη Vulcan τους.

 

[Πηγή Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube