Δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους για το νέο Honda Civic 2017 [video]

Δοκιμές επί ευρωπαϊκού εδάφους για το νέο Honda Civic 2017 [video]

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν ότι θα μοιάζει αρκετά στο πρωτότυπο που είδαμε στην Έκθεση της Γενεύης.

Η δέκατη γενιά του μικρού οικογενειακού της Honda ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο και αυτή την περίοδο περνά δοκιμές εξέλιξης στη Βρετανία.

Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε από αναγνώστη του Autocar UK σε βρετανικό αυτοκινητόδρομο και μας παρουσιάζει την πίσω όψη του επερχόμενου 5θυρου Civic που είδαμε σε μορφή πρωτότυπου πριν λίγο καιρό στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και εσείς, η κύρια σχεδιαστική γραμμή παραμένει, καθώς και οι δύο χαρακτηριστικές αεροτομές και η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο.

Το νέο 5θυρο Honda Civic θα κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή ήπειρο και μοιράζεται αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με τα 4θυρα και κουπέ αδέρφια του από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική εταιρεία, η νέα γενιά του 5θυρου Civic θα είναι μακρύτερη κατά 13 πόντους, φαρδύτερη κατά τρεις και κοντύτερη κατά δύο πόντους. Αυτή η αύξηση των διαστάσεων θα χαρίσει μεγαλύτερους χώρους στην καμπίνα, ενώ η συνολικά χαμηλότερα σιλουέτα θα ευνοήσει τα οδικά χαρακτηριστικά.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται αποκλειστικά από τούρμπο κινητήρες άμεσου ψεκασμού με i-VTEC, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια υβριδική έκδοση. Στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας βρίσκουμε τον 3κύλινδρο 1.0 τούρμπο i-VTEC με απόδοση από 100 έως 130 ίππους και ακολουθεί ο 4κύλινδρος 1.5 τούρμπο i-VTEC με απόδοση κοντά στους 175 ίππους.

Η πετρελαιοκίνητη γκάμα θα διαθέτει τον γνωστό 1.6 i-DTEC σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης. Με τους 120 ίππους και την μία τουρμπίνα που έχουμε γνωρίσει στην υπάρχουσα γενιά, καθώς και με 160 ίππους και δύο τουρμπίνες που έχουμε γνωρίσει στο ανανεωμένο CR-V.

Τέλος, όλα τα 5θυρα Civic δέκατης γενιάς θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Αγγλίας, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το πρώτο 3μηνο του 2017.

[Πηγή Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube