Aehra, η νέα ιταλική startup αποκαλύπτει τα ονόματα των EV της

Aehra, η νέα ιταλική startup αποκαλύπτει τα ονόματα των EV της

Η Aehra είναι ένας από τους νεοφερμένους στον κόσμο των αυτοκινήτων. Και κάνει την αρχή με δύο ηλεκτρικά, μια μπερλίνα κι ένα SUV. Που μόλις τα ονομάτισε.

Aehra Estasi

Η Aehra είναι μια νέα ιταλική start-up που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει δύο μοντέλα: Ένα SUV και μια μπερλίνα. 

Η ιδιαιτερότητά τους; Και τα δύο μοντέλα θα έχουν αμάξωμα από ανθρακονήματα. Η εταιρεία μόλις αποκάλυψε τα ονόματα αυτών των δύο μοντέλων: Impeto για το SUV και το Estasi για την μπερλίνα.

Η ιταλική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να επιδοτήσει εταιρείες όπως η Aehra που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην χώρα

Aehra Impeto

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρήκε χώρο για να φτιάξει το δικό της εργοστάσιο. Στο Mosciano Sant’Angelo, στο κέντρο της χώρας, στις ακτές της Αδριατικής. Ο Hazim Nada, ιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλος της Aehra, διευκρινίζει ότι επέλεξε αυτή την περιοχή λόγω «της γειτνίασής της με τη βιομηχανία ανθρακονημάτων» και της «τεχνογνωσίας που του προσφέρει το Πανεπιστήμιο της Aquila» που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

«Η Aehra έχει δημιουργήσει μια στρατηγική σχέση με το Università degli Studi dell'Aquila. Το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα φιλοξενεί ένα από τα πιο προηγμένα κέντρα μηχανικής στον κόσμο. Θα εργαστούμε μαζί για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων για να προσφέρουμε τις καλύτερες τεχνολογίες και αυτονομία 800 km», πρόσθεσε ο Nada. Η νεαρή ιταλική εταιρεία έχει επίσης σφυρηλατήσει παρόμοια συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Aehra Estasi

Η Aehra σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες στο εργοστάσιό της αργότερα εφέτος. Η εταιρεία εκτιμά ότι το εργοστάσιο παραγωγής θα μπορούσε να δημιουργήσει 540 θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο και επιπλέον 110 θέσεις στα κεντρικά γραφεία στο Μιλάνο. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό, η μάρκα θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση. Συνολικά το κόστος του εργοστασίου ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ. Αποδεικνύεται δε, ότι το αίτημα της Aehra έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Η Giorgia Meloni θέλει να δώσει ώθηση στην εθνική βιομηχανία. Ως εκ τούτου, το άνοιγμα ενός νέου εργοστασίου στην Ιταλία φαίνεται να είναι ευλογία. Οι αρχές της χώρας διάκεινται αρνητικά στις μάρκες που μεταφέρουν την παραγωγή τους εκτός της ιταλικής επικράτειας. Θυμόμαστε την υπόθεση της Alfa Romeo Milano που έγινε Junior υπό την πίεση του υπουργείου Βιομηχανίας. Η Ιταλία θα μπορούσε επομένως να συμφωνήσει να επιδοτήσει την Aehra.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube