Hennessey HPE-1000, αποχαιρετισμός 1.000 PS στα Dodge [video]

Hennessey HPE-1000, αποχαιρετισμός 1.000 PS στα Dodge [video]

Η Hennessey αναβαθμίζει τα Dodge Challenger και Charger με κιτ που ανεβάζει την ισχύ σε τετραψήφιο νούμερο.

Hennessey Dodge Challenger Charger Hennessey HPE-1000

Ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος που έχει εμμονή με την ιπποδύναμη αποχαιρετά τα Dodge Challenger SRT Hellcat και Dodge Charger SRT Hellcat με το πακέτο βελτίωσης Hennessey HPE-1000. Υπόσχεται 1.000 PS και 1.285 Nm, ισοφαρίζοντας σχεδόν την απόδοση του Demon 170 των 1.025 PS και 1.280 Nm.

Για να αποσπάσει τετραψήφια ισχύ, η Hennessey τοποθέτησε αναβαθμισμένο κομπρέσορα, ιντερκούλερ και διαφορετικές τροχαλίες. Τόσο το Charger όσο και το Challenger έλαβαν πιο ελεύθερους καταλύτες και βελτιώσεις στο σύστημα ψύξης.

Η Dodge καταργεί τον Hemi V8 στα τέλη του τρέχοντος έτους κι η Hennessey θεωρεί ότι τα 1.000 PS είναι ένας ένδοξος τρόπος αποχαιρετισμού στα θερμικά Dodge Challenger SRT Hellcat και Dodge Charger SRT Hellcat.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον John Hennessey στο Τέξας πριν 32 χρόνια διαβεβαιώνει ότι ο κινητήρας είναι απόλυτα συμβατός με τις αναβαθμίσεις και προσφέρει εγγύηση τριών ετών ή 60.000 km, όποιο από τα δύο παρέλθει πρώτο.

Hennessey Dodge Challenger Charger Hennessey HPE-1000

Η εγγύηση δεν ακυρώνεται αν ο οδηγός μπει στην πίστα ή δοκιμάσει με ασφάλεια τις καταιγιστικές επιδόσεις στο drag-strip. Το κιτ Hennessey HPE-1000 έχει υποβληθεί συνολικά σε 500 ώρες δοκιμών κι η εταιρεία δηλώνει απόλυτα σίγουρη για την αξιοπιστία του. Μάλιστα, καμαρώνει ότι οι «ανωριμότητες» που εμφανίζονται στο βίντεο αποτελούν βασικό μέρος των «δοκιμών εξέλιξης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Funny Car με 11.000 PS!

Άλλωστε, το πακέτο δεν είναι καινούργιο. Έχει ήδη τοποθετηθεί και δοκιμαστεί στο Challenger SRT Super Stock, στο SRT Hellcat Jailbreak, ενώ το πιο εντυπωσιακό μοντέλο που το έχει φορέσει είναι το HP-1000 Jeep Trackhawk. Το θηριώδες SUV μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, συγκλονιστική επίδοση για ένα «περίπτερο» δυόμισι τόνων.

Hennessey Dodge Challenger Charger Hennessey HPE-1000

Η Dodge καταργεί τον Hemi V8 στα τέλη του τρέχοντος έτους, οπότε παρουσίασε μια επετειακή σειρά μοντέλων περιορισμένης παραγωγής που τα ονομάζει Last Call. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η φημολογία ότι οι αντικαταστάτες του Charger και του Challenger θα ήταν αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικοί, αλλά νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για ενδεχόμενο διατήρησης και θερμικής έκδοσης μαζί με την EV εκδοχή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube