Νέο VW Caddy PHEV, ενδιαφέρον για επαγγελματίες και ΙΧήδες

Νέο VW Caddy PHEV, ενδιαφέρον για επαγγελματίες και ΙΧήδες

Το VW Caddy εξηλεκτρίζεται, προσθέτοντας στον κατάλογο την έκδοση eHybrid που διατίθεται σε οικογενειακή εκδοχή και επαγγελματικό βαν.

Κατά την παρουσίαση της πέμπτης γενιάς του VW Caddy το 2020, η Volkswagen ανέφερε την άφιξη σε μια δεύτερη φάση μιας επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης. Τελικά έπρεπε να περιμένουμε τέσσερα χρόνια για να δούμε επιτέλους αποτέλεσμα!

Το VW Caddy eHybrid διατίθεται στην έκδοση MPV, σχεδιασμένη για οικογένειες, και το Cargo, ένα κόμπακτ βαν για επαγγελματίες. Κάτω από το καπό βρίσκουμε έναν βενζινοκινητήρα 1.5 TSI που συνταιριάζεται με μια ηλεκτρική μονάδα, με μέγιστη συνολική ισχύ 150 άλογα. Με τον οδηγός να μπορεί εύκολα να επιλέξει τη λειτουργία οδήγησης μέσω της οθόνης.

Το VW Caddy eHybrid, τόσο στην έκδοση MPV όσο και στην Cargo, διατίθεται και με μακρύ μεταξόνιο

VW Caddy eHybrid

Το καλό είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μπαταρία, με ωφέλιμη χωρητικότητα 19,7 kWh. Η Volkswagen ανακοινώνει έτσι ηλεκτρική αυτονομία (μεικτού κύκλου WLTP) 122 km. 

Αρκετά για να κάνεις ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών μετακινήσεων χωρίς να κάψεις σταγόνα βενζίνη, μια παρατήρηση που ισχύει και για επαγγελματίες, ειδικά για τις λεγόμενες παραδόσεις «last mile». Από την πλευρά φόρτισης, η ισχύς μπορεί να φτάσει τα 11 kW σε εναλλασσόμενο ρεύμα και τα 50 kW σε συνεχές.

VW Caddy eHybrid

Τόσο η ιδιωτική εκδοχή όσο και το επαγγελματικό βαν προσφέρονται στη στάνταρ έκδοση μεταξονίου, με πέντε θέσεις στην έκδοση MPV (δύο στο Cargo). Ή στην παραλλαγή Maxi με μακρύ μεταξόνιο, ικανή να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες στο MPV.

Το νέο επαναφορτιζόμενο σύστημα κίνησης έρχεται με αφορμή το λανσάρισμα της γκάμας ΜΥ2025, η οποία συνοδεύεται από ορισμένες βελτιώσεις εξοπλισμού. Η έκδοση Cargo διαθέτει πλέον στάνταρ ψηφιακά όργανα και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Με το ChatGPT να μπορεί να προστεθεί ως επιλογή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube