Μιλούσε στο κινητό της και κατέστρεψε την Jaguar XK120 [video]

Μιλούσε στο κινητό της και κατέστρεψε την Jaguar XK120 [video]

Μια υπέροχη Jaguar XK120 είναι πλέον συντρίμμια, γιατί απέναντι ερχόμενη οδηγός αποσπάστηκε στο κινητό της.

Jaguar XK120

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους της διάσπασης προσοχής, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς συνέπειες τα τηλέφωνά τους πίσω από το τιμόνι. Το τελευταίο θύμα αυτής της νοοτροπίας ήταν μια σπάνια Jaguar XK120 της δεκαετίας του 1950.

Το κλασικό βρετανικό μοντέλο βρισκόταν στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Mille Miglia. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε έναν ήσυχο επαρχιακό δρόμο κοντά στο Elsbethen. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, μια 23χρονη Ουγγαρέζα, απασχολημένη στο τηλέφωνό της, τράκαρε με το ασημί της Opel Insignia την πανέμορφη Jaguar XK120.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Το δυσάρεστο ότι την «πλήρωσε» ένα 4τροχο έργο τέχνης

Το στιβαρό γερμανικό σεντάν προσέκρουσε στο κλασικό διθέσιο, που οδηγούσαν οι Ιταλοί Giuseppe Cerbone και Nicolo Bottini Bongrani. Ευτυχώς, κι οι τρεις εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά, αν κι οι Ιταλοί φαίνονται αιμόφυρτοι στο βίντεο — λόγω της έλλειψης αερόσακων και της υποδεέστερης παθητικής ασφάλειας που προσφέρει το ιστορικό ρόουντστερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Jaguar XK120 του David Gandy από το τμήμα Jaguar Classic

Ένα βίντεο με τα επακόλουθα έγινε γρήγορα viral στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές. Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι ήταν απασχολημένη στο τηλέφωνό της τη στιγμή της πρόσκρουσης. Στα πλάνα, το πλήρωμα της Jaguar ακούγεται να βρίζει στα ιταλικά, μην μπορώντας να ξεπεράσει το σοκ για αυτό που μόλις συνέβη.

Jaguar XK120

Η XK120 φαίνεται θανάσιμα πληγωμένη, με τη δεξιά της πλευρά να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με τσαλακωμένα πάνελ αμαξώματος και διαλυμένη την μπροστινή ανάρτηση. Δυστυχώς, το μέλλον της προδικάζεται αβέβαιο. Ανάλογα με την κατάστασή τους και τη σπανιότητά τους, οι διάφορες εκδόσεις του βρετανικού ρόουντστερ πωλούνται έως €250 χιλιάδες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Jaguar XK120 γίνεται ηλεκτρική με 380 ίππους και 700 Nm

Το κλασικό μοντέλο συμμετείχε στην εκδήλωση Mille Miglia Warm-Up. Η αυστριακή εκδοχή του ιστορικού αγώνα πραγματοποιήθηκε στο Σάλτσμπουργκ για πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συμμετείχαν οχήματα που είχαν λάβει μέρος στους αρχικούς αγώνες Mille Miglia που διεξήχθησαν στην Ιταλία μεταξύ του 1927 και του 1957, καθώς και κλασικά σπορ μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1958 και του 1976. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube