MG Cloud, φέρτε το και στην Ευρώπη να σπάσει τα ταμεία [video]

MG Cloud, φέρτε το και στην Ευρώπη να σπάσει τα ταμεία [video]

Το MG Cloud προορίζεται για την αγορά της Κίνας, αλλά οι άπλετοι χώροι κι οι μαζεμένες διαστάσεις θα το έκαναν ακαταμάχητο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γνωρίζουμε ότι το νέο MG Cloud θα διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας. Κι είναι κρίμα, γιατί το αμάξωμά του παντρεύει τις γραμμές ενός χάτσμπακ με αυτές ενός πολυμορφικού.

Κάπως έτσι, το MG Cloud μπορεί να έχει διαστάσεις απόλυτα συμβατές με το χάος των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Και ταυτόχρονα, να εντυπωσιάζει με την εσωτερική του ευρυχωρία. Μετά την παρακμή των πολυμορφικών, τέτοια -ευφυώς γαλαντόμα στο εσωτερικό- μοντέλα λείπουν από τις γκάμες των εταιρειών.

Τα μικρά πολυμορφικά είναι μια κατηγορία που έχει να προσφέρει πολλά στον σύγχρονο τρόπο ζωής

 MG Cloud

Με μήκος 4,3 m, είναι ελάχιστα μακρύτερο από ένα VW ID.3, ενώ έχει μεταξόνιο 2,7 m. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πωλείται ήδη στην Κίνα, φέροντας τον λογότυπο «Baojun Cloud», ενώ στην Ινδονησία πωλείται ως «Wuling Cloud».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Urban Cruiser, ένα Toyota SUV από €8.550! Αλλά στην Ινδία

Τα κυριότερα στοιχεία που ξεχωρίζουμε στην καμπίνα είναι το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 15,6 ιντσών, η πανοραμική ηλιοροφή, τα βελούδινα καθίσματα με μοτίβο διαμαντιού κι η πλήρης σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης ADAS. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόση από αυτήν την τεχνολογία θα συμπεριληφθεί στο MG Cloud ινδικών προδιαγραφών.

MG Cloud

Το κινεζικό μοντέλο διατίθεται με δύο επιλογές μπαταρίας, 37,9 kWh ή 50,6 kWh. Στο αισιόδοξο κινεζικό πρωτόκολλο δοκιμών, παρέχουν αυτονομία έως και 360 ή 460 km αντίστοιχα. Κι οι δύο εκδόσεις τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, που κινεί τους μπροστινούς τροχούς. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla θέλει να φτιάξει EV με €22.000 στην Ινδία

Το Baojun Cloud κατασκευάζεται στην Κίνα από την κοινοπραξία SAIC-General Motors-Wuling. Η MG ανήκει εξ ολοκλήρου στη SAIC, έτσι η βρετανική μάρκα απέκτησε πρόσβαση στο κινεζικό EV. 

Το Autocar Ινδίας αναφέρει ότι η τιμολόγηση στην Ινδία θα μπορούσε να ξεκινήσει κάτω από τα €22.000, καθιστώντας το άμεσο ανταγωνιστή των ηλεκτρικών SUV Tata Nexo EV και Mahindra XUV400.

Η MG εισήλθε για πρώτη φορά στην ινδική αγορά το 2019 με το Hector SUV, ένα ανανεωμένο Baojun 530/Wuling Almaz. Ομοίως, το αρχικό MG Comet EV , το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2023, είναι ουσιαστικά ένα Wuling Air με διαφορετικά σήματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube