McMurtry Speirling, σοκάρε την AMG One στο Hockenheim [video]

McMurtry Speirling, σοκάρε την AMG One στο Hockenheim [video]

Λέγεται McMurtry Speirling κι είναι ό,τι πιο γρήγορο κυκλοφορεί στις πίστες εκεί έξω.

McMurtry Speirling

Η Mercedes-AMG One δεν είναι κάποιο τυχαίο μοντέλο. Κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου για μοντέλο παραγωγής στο Nürburgring, στη Monza, αλλά και στο Hockenheim. Αλλά για το McMurtry Speirling, είναι λες και πρόκειται για κάποιο μικρομεσαίο χάτσμπακ.

Η σύγκριση δεν είναι δίκαιη. Το McMurtry Speirling δεν φοράει πινακίδες κυκλοφορίας. Είναι ένα εξαιρετικά εστιασμένο πιστάδικο μοντέλο, οπότε το 1'3850 που σημείωσε το γερμανικό μοντέλο στην Grand Prix χάραξη του Hockenheim, δεν το ανησύχησε καθόλου. Με την ισχύ ρυθμισμένη μόλις στο 75%, το ηλεκτρικό μονοθέσιο γύρισε τη διάσημη πίστα σε 1'24”40, δηλαδή πάνω από 14” κάτω.

Αν θες να σπας τα νεύρα όλων σου των φίλων στα track-days, χρειάζεσαι ένα McMurtry Speirling

Δεν περιμέναμε βέβαια να μάθουμε πόσο γρήγορο είναι το ηλεκτρικό μονοθέσιο. Από τον Ιούλιο του 2022 κατέχει το ταχύτερο πέρασμα στο διάσημο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, με μόλις 39”. Κάτι που θα πάρει αρκετά χρόνια για να καταρριφθεί.

Και βέβαια, δεν ξεχνάμε το βίντεο του Mat Watson στο CarWow, όπου είχε αποδειχθεί ταχύτερο στο 400άρι — με επίδοση κάτω από 8 — από το μονοθέσιο της F1 Red Bull RB8. Που χάρισε στον Sebastian Vettel το τρίτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012.

McMurtry Speirling

Με 1.000 ηλεκτρικούς ίππους σε 1.000 kg, το μεγάλο όπλο του McMurtry Speirling είναι μία τεράστια φτερωτή που ρουφά τον αέρα κάτω από το αμάξωμα κι αναπτύσσει downforce ακόμα κι όταν είναι σταματημένο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυρολόγιο του EV μονοθεσίου στο Hockenheim ήταν ταχύτερο κι από τον γρηγορότερο γύρο που έχουν σημειώσει πολλά αγωνιστικά διάφορων κατηγοριών. Για να μην μακρυγορούμε, μόνο τα μονοθέσια της F1 και της GP2 μπορούν να καυχηθούν ότι ρίχνουν στο λιλιπούτειο EV. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στη Monza

Για να καταλάβετε τη διαφορά, το πιο γρήγορο DTM εκεί μέσα είναι πάνω από 10” πιο αργό. Ο απίστευτος γύρος πραγματοποιήθηκε με τον πρώην πιλότο της F1 Max Chilton πίσω από το τιμόνι. Είναι ο ίδιος που έκανε και το ρεκόρ στο Goodwood.

McMurtry Speirling

Με μήκος 3.400 mm, μεταξόνιο 2.000 mm, πλάτος 1.500 mm κι ύψος 1.050 mm, ένα MX-5 φαίνεται σαν νταλίκα μπροστά στο McMurtry Speirling.

Σε τόσο μικρό αμάξωμα και με βάρος μόλις 1.000 kg, έχουν χωρέσει μπαταρία 60 kW που σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας, επαρκεί για 10 ιπτάμενους γύρους στο Silverstone. Και μετά ξαναφορτίζει επαρκώς σε μόλις 20' για να συνεχίσει τα νταηλίκια. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube