McMurtry Speirling, έριξε 4” σε Formula 3 στο Castle Combe [video]

McMurtry Speirling, έριξε 4” σε Formula 3 στο Castle Combe [video]

Το McMurtry Speirling απέδειξε ξανά την εξωπραγματική ταχύτητά του, αν και ρυθμισμένο στο 80% της ισχύος του.

McMurtry Speirling

Πριν δύο μήνες, το McMurtry Speirling ταπείνωσε τη Mercedes-AMG One. Ναι, μιλάμε για το «διαστημόπλοιο» που κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου για μοντέλο παραγωγής στο Nürburgring, στη Monza, αλλά και στο Hockenheim.

Αλλά για το McMurtry Speirling, δεν ήταν παρά ένα ακόμα κινητό εμπόδιο. Στην Grand Prix χάραξη του Hockenheim, το βρετανικό λιλιπούτειο ηλεκτρικό πυραυλάκι έριξε πάνω από 14” στο γερμανικό θηρίο, παρότι η ισχύς του ήταν ρυθμισμένη μόλις στο 75%. Τώρα, σόκαρε τα μονοθέσια της Formula 3.

Με τον ρυθμό που κινείται το McMurtry Speirling, ο μοναδικός αξιόμαχος αντίπαλος που μπορεί να το κοιτάξει στα μάτια είναι τα μονοθέσια της F1. Μάλλον...

McMurtry Speirling

Με τον πρώην πιλότο της F1 Max Chilton πίσω από το τιμόνι, το McMurtry Speirling Pure γύρισε την πίστα του Castle Combe στη Μεγάλη Βρετανία σε μόλις 54,559.

Καταρρίπτοντας στο χαλαρό κατά 4,037το προηγούμενο ρεκόρ γύρου, που σημειώθηκε από ένα μονοθέσιο της Formula 3 το 2021. Σε σχέση με το ρεκόρ των αγωνιστικών GT3 — μια Lamborghini Huracán, όχι κάνα «πατίνι» δηλαδή — υπάρχει διαφορά σχεδόν 10”. 9,796” για την ακρίβεια.

McMurtry Speirling

Αν δεν έχετε ήδη εντυπωσιαστεί, να σημειώσουμε ότι το ηλεκτρικό των 1.000 ίππων σε 1.000 kg δεν ήταν ρυθμισμένο να αποδίδει σε πλήρη ισχύ. Όπως και στο Hockenheim, έτσι κι εδώ η ισχύς του ήταν περιορισμένη. Αυτή τη φορά στο 80%.

Αναμένουμε με αγωνία τη στιγμή που η μικρή βρετανική εταιρεία θα επιχειρήσει εν ευθέτω χρόνω «μεθ' ορμής ακαθέκτου». Με την ισχύ και την αρνητική άντωση ρυθμισμένες στο 100%.

McMurtry Speirling

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό μονοθέσιο αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε έκδοση δρόμου. Έχει μικροσκοπικές διαστάσεις: Μήκος 3,45 m, πλάτος 1,58 κι ύψος 1,02 m κι αν κάνει πλάκα σε ό,τι κινείται στην πίστα, δεν θα θέλαμε να πρέπει να το τιθασεύσουμε σε έναν δημόσιο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αν θες να σπας τα νεύρα όλων σου των φίλων στα track-days, χρειάζεσαι ένα McMurtry Speirling

Με μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh, ο κατασκευαστής δηλώνει ότι μπορεί να ολοκληρώσει 10 γύρους στην πίστα του Silverstone. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί 20' για να επαναφορτιστεί επαρκώς ώστε να ξαναεπιχειρήσει άλλους τόσους.

Σίγουρα λιγότερο χρόνο από όσό χρειάζεται για να ξεκουραστεί όποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του. Ώστε να συνέλθεί από τα περισσότερα από 3G που μπορεί να αναπτύξει στις στροφές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube