Ξεκινά ο εξηλεκτρισμός της Corvette [video]

Ξεκινά ο εξηλεκτρισμός της Corvette [video]

Η Chevrolet ετοιμάζεται να λανσάρει την πρώτη υβριδική έκδοση της Corvette, προτού συνδέσει μια για πάντα το sportscar της στην πρίζα…

Ο πρόεδρος της General Motors Co, Mark Reuss, αποκάλυψε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNBC αυτό που λίγο έως πολύ όλοι περίμεναν να ακούσουν. Ότι η Corvette θα αποκτήσει σύντομα μια υβριδική εκδοχή. 

Μάλιστα, η πρώτη εξηλεκτρισμένη Corvette θα κάνει την εμφάνιση της στα τέλη του έτους που διανύουμε με το υβριδικό σύστημα να συνεργάζεται με τον 6.2 lt (Small Block) V8 κινητήρα του μοντέλου που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα και τον “e-booster” ηλεκτροκινητήρα να τοποθετείται εμπρός (χαρακτηριστικά τετρακίνησης), προσφέροντας συνδυαστική ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τους 700 PS.

chevrolet corvette

Ο Mark Reuss, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «αναγκαία», δεδομένου ότι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός έχει ήδη εξηλεκτρίσει σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα μοντέλα του και ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση. Όπου «επόμενη φάση» αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι σημαίνει απευθείας σύνδεση με την πρίζα.

Ίδια στρατηγική θα ακολουθήσει και η GM με την Corvette. Η υβριδική εκδοχή που θα λανσαριστεί τέλη του 2022 είναι μόνο η αρχή, με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου να αποκαλύπτει ότι ήδη βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης και μια αμιγώς ηλεκτρική version της Corvette η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultium battery technology του ομίλου και θα κυκλοφορήσει επίσημα το 2023.   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube