Tesla: Θέλει να παράγει 100.000 Cybertrucks το χρόνο;

Tesla: Θέλει να παράγει 100.000 Cybertrucks το χρόνο;

Η Tesla, έχει θέσει ως στόχο η παραγωγή του Cybertruck να φθάσει τις 100.000 μονάδες ετησίως έως το 2025. Κατά πόσον είναι εφικτό αυτό;

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, η παραγωγή του Cybertruck, θα φθάσει τις 100.000 μονάδες ετησίως έως το 2025. Το πλάνο, είναι αν μη τι άλλο φιλόδοξο, δεδομένου ότι το μελλοντικό δημιούργημα της Tesla δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επισήμως στην έκδοση παραγωγής του, ενώ και οι προ-παραγγελίες, έχουν ατονήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα καθώς οι Αμερικάνοι Cybertruck ακούν και Cybertruck δε βλέπουν!

Βέβαια για να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο οι άνθρωποι της Tesla, προφανώς θα γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς σε ότι αφορά τις παραγωγικές τους δυνατότητες αλλά και το πλάνο που έχουν εκπονήσει. 

 

cyber

Ωστόσο, εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι ο ηλεκτρικός ανταγωνισμός στην εν λόγω κλάση θα εμπλουτιστεί σημαντικά την επόμενη 4ετία με τη Rivian και όλες τις «παραδοσιακές» δυνάμεις του χώρου να «μπαίνουν» ακόμη πιο ενεργά στο παιχνίδι, παρουσιάζοντας και τις δικές τους ηλεκτρικές προτάσεις για την κλάση, τότε η πρόβλεψη, μάλλον κρίνεται άκρως αισιόδοξη.

Για να παραχθούν 100.000 Cybertucks ετησίως σημαίνει ότι θα πρέπει να κατασκευάζονται σχεδόν 1.850 μοντέλα σε εβδομαδιαία βάση. Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα τι σημαίνει αυτό, η Ford, κατασκευάζει κοντά στα 3.500 F-Series εβδομαδιαίως, με το pick up της Ford βέβαια, να είναι το best seller όχημα στις ΗΠΑ, από… πάντα!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube