Suzuki Vision Gran Turismo: Ένα σπόρτσκαρ με μοτέρ Hayabusa [video]

Suzuki Vision Gran Turismo: Ένα σπόρτσκαρ με μοτέρ Hayabusa [video]

H ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε το Suzuki Vision Gran Turismo ένα κόνσεπτ αποκλειστικά για το Gran Turismo 7 που χρησιμοποιεί κινητήρα από Hayabusa και τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Η Suzuki παρουσίασε το Suzuki Vision Gran Turismo το οποίο έρχεται να προστεθεί στην ευρεία γκάμα των ψηφιακών πρωτότυπων μοντέλων αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Gran Turismo 7.

Σχεδιαστικά, είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο GSX-R/4 του 2001 (σ.σ. φωτογραφίες gallery) και χρησιμοποιεί τον κινητήρα από τη Suzuki Hayabusa. Ωστόσο, για περισσότερη ισχύ, το θερμικό μοτέρ συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 432 PS και τα 610 Nm ροπής, ενώ ζυγίζει μόλις 970 kg.

Suzuki Vision Gran Turismo

Δυστυχώς, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας Vision Gran Turismo, το κόνσεπτ αυτό δεν θα μπει στην παραγωγή. Φήμες όμως θέλουν τον Ιάπωνα  κατασκευαστή να εκθέτει το Suzuki Vision Gran Turismo σε πλήρη κλίμακα στο Tokyo Auto Salon τον Ιανουάριο του 2023.

Όπως και να έχει, θα θέλαμε πολύ να δούμε το Suzuki Vision Gran Turismo να μπαίνει στην παραγωγή και να έρχεται αντιμέτωπο στην πίστα με αυτοκίνητα όπως το ΚΤΜ Χ-Βοw, το Αriel Atom και το Caterham Seven.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube