Στην PSA Peugeot-Citroën ο Carlos Tavares

Στην PSA Peugeot-Citroën ο Carlos Tavares

Η PSA Peugeot-Citroën επιβεβαίωσε ότι ο πρώην Chief Operating Officer της Renault, Carlos Tavares, αναλαμβάνει την αντίστοιχη θέση από τον επόμενο χρόνο.

«Επιλέγοντας τον Carlos Tavares, εγνωσμένο επαγγελματία της αυτοκινητοβιομηχανίας, για να διαδεχτεί τον Philippe Varin το 2014, το Εποπτικό Συμβούλιο διασφαλίζει ότι η στρατηγική της ανάκαμψης και της εξέλιξης θα ξεπεράσει την υφιστάμενη κρίση, μια στρατηγική που ακολουθείται για αρκετά χρόνια και θα συνεχίσει έτσι επί μακρόν», δήλωσε ο Thierry Peugeot, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της PSA Peugeot-Citroën.

Ανάμεσα στις κύριες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Carlos Tavares είναι η πώληση μέρους της PSA Peugeot-Citroën στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng. Πεδίο που δεν του είναι άγνωστο, καθώς και παλαιότερα είχε διαπραγματευτεί για το ίδιο αντικείμενο με την ίδια εταιρεία, αλλά τότε για λογαριασμό της Renault. Εμπειρία που είναι πολύ πιθανό να έπεσε βαριά πάνω στην πλάστιγγα για την επιλογή του από τους ιθύνοντες νόες της της PSA Peugeot-Citroën, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Donfeng προχωρούν αργά.

Ο γαλλικός κολοσσός που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή στην Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2012, οι οικονομικές απώλειες άγγιξαν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν, ενώ ανακοινώθηκε και το κλείσιμο ενός εργοστασίου.

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube