Renault: Στο εδώλιο για τις εκπομπές ρύπων;

Renault: Στο εδώλιο για τις εκπομπές ρύπων;

Γαλλικό δικαστήριο κατηγορεί τη Renault ότι παραποίησε τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων στα ντίζελ μοντέλα της το 2017, αλλά η εταιρεία το αρνείται.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε γνωστό ότι εγχώριο δικαστήριο την κατηγορεί επισήμως για παραποιημένα στοιχεία στις εκπομπές ρύπων ντίζελ μοντέλων της.

Πιο συγκεκριμένα, στα ευρήματα της έρευνας που ξεκίνησε λίγο μετά το περίφημο σκάνδαλο Dieselgate της VW περιλαμβάνονται παλαιότερα μοντέλα της Renault που το 2019 είχαν εκπομπές NOx τουλάχιστον δέκα φορές πάνω από το νόμιμο όριο.

co2

Η Renault με επίσημη τοποθέτηση της αρνείται κάθε κατηγορία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλα της τα μοντέλα τηρούν κατά γράμμα τους νόμους και τις προδιαγραφές που ορίζει η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Η Renault αρνείται ότι διέπραξε οποιαδήποτε παράνομη πράξη και υπενθυμίζει πως τα οχήματά της δεν εξοπλίζονται με λογισμικό ελέγχου των ρύπων. Η Renault ήταν πάντα σύμφωνη με τους κανονισμούς που ισχύουν σε Γαλλία και Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα οχήματα της Renault λάμβαναν πάντα έγκριση τύπου σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Στις 8 Ιουνίου, η γαλλική φίρμα επιβεβαίωσε πλήρωσε εγγύηση €20 εκατομμυρίων με τραπεζικές εγγυήσεις €60 εκατομμυρίων.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς έχουν στο στόχαστρο τους όμως πέραν της Renault και την Peugeot (πλέον μέλος του ομίλου Stellantis). Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση και της Peugeot αλλά και την έκβαση συνολικά της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube