Ποδαρικό στην GM με πρόεδρο την Mary Barra

Ποδαρικό στην GM με πρόεδρο την Mary Barra

H διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Mary Barra, έσπασε το ρόδι για το 2016, καθώς εκλέχτηκε ομόφωνα από το ΔΣ η πρώτη πρόεδρος στην ιστορία της εταιρείας.

Η Mary Barra διαδέχεται στη θέση του προέδρου τον Theodore Solso που θα συνεχίσει να εργάζεται για την GM από το πόστο του Ανεξάρτητου Διευθυντή Επικεφαλής του ΔΣ.

Σε δήλωσή του, ο Solso σημείωσε ότι «…το ΔΣ συμπέρανε ότι είναι προς το βέλτιστο συμφέρον της εταιρείας να συνδυάσει τους ρόλους της προεδρίας και του διευθύνοντος συμβούλου, με στόχο να δρομολογηθούν πιο αποτελεσματικές εκτελέσεις των σχεδίων μας και του οράματός μας για το μέλλον». Και συνέχισε, «με την GM σταθερά προσηλωμένη στους στόχους της και καθ’ οδόν για τη δημιουργία σημαντικής υπεραξίας για τους μετόχους της, τώρα είναι ο σωστός χρόνος να επιτελέσει η Mary αυτό το ρόλο».

Η Barra ξεκίνησε την καριέρα της στην GM το 1980, ως συνεργαζόμενη και αμειβόμενη φοιτήτρια από το General Motors Institute που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Πανεπιστήμιο του Kettering. Επέστρεψε στην GM ύστερα από το μεταπτυχιακό της από το Stanford και ανελίχτηκε ραγδαία στην ιεραρχία της εταιρείας. Μια πορεία που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2014 στη ανάληψη της θέσης της διευθύνουσας συμβούλου της GM.

Η Barra με την ανάληψη των νέων καθηκόντων της δήλωσε ότι, «με τιμά να υπηρετήσω ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την υποστήριξή του, θα συνεχίσουμε να παράγουμε αξία για τους μετόχους, βελτιώνοντας τον επιχειρησιακό πυρήνα μας και να οδηγώντας τις εξελίξεις στην ατομική μετακίνηση».

[Πηγή General Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube