Παραιτείται και αποχωρεί ο Winfried Vahland από τη VW;

Παραιτείται και αποχωρεί ο Winfried Vahland από τη VW;

Ο Winfried Vahland, επικεφαλής του Volkswagen Group στις ΗΠΑ, παραιτείται από τη θέση του, μόλις δύο εβδομάδες ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

O Vahland μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της Škoda, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στην κινεζική αγορά, και προαλειφόταν μέχρι και για CEO της VW AG, ύστερα από τo τέλος της θητεία του Winterkorn, στο τέλος του 2017. 

Η τοπoθέτησή του στο πόστο του Βορειοαμερικανικού κλάδου της VW και στη θέση του απολυθέντος Michael Horn απετέλεσε μέρος της διοικητικής ανασυγκρότησης που ξεκίνησε ο Matthias Müller, ο νέος CEO του VW Group, που αντικατέστησε τον Martin Winterkorn που παραιτήθηκε υπό το βάρος της ευθύνης για την πολύκροτη υπόθεση των κινητήρων ντίζελ.

Ωστόσο, το Reuters αναφέρει ότι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική αγορά εχθές, έβρισκαν αντίθετο τον Vahland που εξαναγκάστηκε ως εκ τούτου να εγκαταλείψει την εταιρεία. Ανάμεσα στις αλλαγές περιλαμβάνονταν η περικοπή ενός δισ. ευρώ από το αρχικό πρόγραμμα επενδύσεων και η «όσο το δυνατόν ταχύτερη» υιοθέτηση κινητήρων ντίζελ που κάνουν αποκλειστικά χρήση τεχνολογίας SCR (Selective Catalytic Reduction) και AdBlue

Ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις μέσα από τη διοίκηση του VW Group μπορεί επίσης να επηρέασαν την απόφασή του. Ο Vahland λέγεται ότι ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής για CEO του VW Group το 2018, προωθούμενος από τον ίδιο τον Winterkorn, ενώ ο Müller ήταν η επιλογή του πρώην επικεφαλής του γκρουπ, Ferdinand Piëch

[Πηγή Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube