Ola Källenius: Έρχονται περικοπές μισθών στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ola Källenius: Έρχονται περικοπές μισθών στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ο CEO της Daimler, Ola Källenius, μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοιού σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές και στην αυτοκινητοβιομηχανία, με τον Ola Källenius, CEO της Daimler, να κάνει λόγο για περικοπές σε μισθούς όχι μόνο από την Mercedes-Benz αλλά και από άλλους κατασκευαστές.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με το IG Metall, το μεγαλύτερο σωματείο των εργαζομένων της Daimler, ο Kallenius δήλωσε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να αναδιοργανώσουν τις επιχειρήσεις τους με πιο βίαιο τρόπο από όσο πίστευαν αρχικά. Πρόσθεσε πως η σκληρή νέα πραγματικότητα απαιτεί δραστικές περικοπές μισθών που είναι απαραίτητες για την προστασία της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας και των επενδύσεων στην εξέλιξη τεχνολογιών για το μέλλον. Τόνισε μάλιστα πως τα υψηλόβαθμα στελέχη θα έρθουν αντιμέτωπα με ακόμα μεγαλύτερες ποσοστιαίες μειώσεις σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η πανδημία οδήγησε σε κλείσιμο εργοστασίων και εκθέσεων ανά τον κόσμο, δυσχεραίνοντας την οικονομική κατάσταση της Daimler που από πέρυσι βρισκόταν σε φάση αναδιοργάνωσης για μείωση των δαπανών. Ενδεικτικό είναι πως από το Νοέμβριο του 2019, η Daimler μιλούσε για μείωση του προσωπικού κατά 10.000 άτομα μέχρι το 2022, και άλλες 10.000 μέχρι το 2025, από το εργατικό δυναμικό των 299.000 ανθρώπων που είχε στα τέλη του 2019.

[Πηγή: Autonews Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube