Οχτώ ρολόγια του Michael Schumacher πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Οχτώ ρολόγια του Michael Schumacher πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Οχτώ ρολόγια που ανήκαν στον θρύλο της Formula 1, Michael Schumacher , συμπεριλαμβανομένων δύο μοναδικών κομματιών, πουλήθηκαν στη Γενεύη, για ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Michael Schumacher Watches

O Michael Schumacher, εκτός από κορυφαίος οδηγός υπήρξε και μανιώδης συλλέκτης ρολογιών, μέχρι τα τέλη 2013, όταν και συνέβη το ατύχημα που του άλλαξε μια για πάντα τη ζωή.

Δύο από τα ρολόγια που βγήκαν στο σφυρί είναι μοναδικά κομμάτια που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για τον Γερμανό πολυπρωταθλητή, στον οποίο δόθηκαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα από Jean Todt κατά της διάρκεια της κοινής τους θητείας στη Ferrari, όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της συλλογής.

Τα οχτώ ρολόγια της συλλογής του Michael Schumacher πουλήθηκαν στη Γενεύη, για ένα ποσό κοντά στα €4 εκατομμύρια

Michael Schumacher Watch

Πρόκειται για ένα Vagabondage 1, στο οποίο απεικονίζεται ένα μοναδικό καντράν με το σήμα της Ferrari και το 7 που συμβολίζει τους εφτά παγκόσμιους τίτλους του Γερμανού. Το συγκεκριμένο ρολόι πουλήθηκε έναντι €1.532.928, ενώ σημειώνεται ότι η οικογένεια του κορυφαίου οδηγού, έχει πουλήσει μια σπάνια πλήρη συλλογή πέντε κομματιών από τη συλλογή F.P Journe Ruthenium, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού παρουσίασης με το όνομα του Schumi.

Τα ρολόγια προσφέρθηκαν χωριστά στη δημοπρασία, αλλά πωλήθηκαν «από τον ίδιο αγοραστή, συμπεριλαμβανομένου του κουτιού για συνολικά περισσότερα από €1,7 εκατομμύρια», διευκρίνισε ο οίκος Christie's, που ήταν υπεύθυνος για τη δημοπρασία.

Παρά την έντονη συναισθηματική φόρτιση αυτής της συλλογής, που προσφέρθηκε προς πώληση 30 χρόνια μετά το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Schumacher στη Formula 1, το 1994, ένα εξαιρετικό κομμάτι από τον οίκο Patek Philippe είχε την μεγαλύτερη αγοραστική αξία.

Michael Schumacher Watch

Το vintage Patek Philippe ref. 1518 από το 1948 πωλήθηκε για €2.524.160, «την υψηλότερη τιμή για ένα ρολόι χειρός που πωλήθηκε αυτή την άνοιξη στη Γενεύη», όπως ανάφερε ο οίκος. Christie's. Είναι ένα από τα μόλις 58 παραδείγματα σε ροζ χρυσό και ένα από τα 12 με ροζ καντράν, που προορίζονται για την αγορά της Λατινικής Αμερικής με ημερολόγιο ημερών και μηνών στα ισπανικά.

«Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν το πάθος των διεθνών συλλεκτών για εξαιρετικά ρολόγια», σχολίασε ο Remi Guillemin , επικεφαλής των ρολογιών για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Αμερική στον oίκο Christie's.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube