Οδυνηρό: Μια σπάνια Ferrari FXX Evo στην μπαριέρα της Monza… [video]

Οδυνηρό: Μια σπάνια Ferrari FXX Evo στην μπαριέρα της Monza… [video]

Τιφόζι, πάρτε βαθιά αναπνοή, δείτε το ατύχημα και μετά προσευχηθείτε να κάνουν το θαύμα τους οι τεχνίτες του Maranello…

Ένα από τα πιο γρήγορα, σπάνια και μελωδικά supercars του πλανήτη είχε ένα πολύ άσχημο τετ-α-τετ με τα προστατευτικά λάστιχα στο πρώτο σικέιν της Monza (αν βιάζεστε, προχωρήστε στο 6’ 18”).

Η πίστα ήταν υγρή και πιθανώς τα λάστιχα της Ferrari FXX Evoluzione να μην ήταν και στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας (άλλωστε ο «ματσός» οδηγός δεν έδειχνε να πηγαίνει και αέρα…).

Όπως ερχόταν με κάπου 270 km/h από τη μεγάλη ευθεία, φρέναρε δυνατά για το εσάκι, οι τροχοί μπλόκαραν και η Ferrari γύρισε και χτύπησε με δύναμη στο «κερμπ-λουκάνικο» που εμποδίζει τους αγωνιζόμενους να κόβουν το σικέιν. Με το χτύπημα, το αυτοκίνητο έχασε έναν μπροστινό τροχό κι από εκεί και πέρα, ανεξέλεγκτο, διέσχισε ξανά την πίστα για να χτυπήσει μετωπικά τον τοίχο από λάστιχα, να αποστρακιστεί και να σταματήσει τελικά κατεστραμμένο μέσα στην αμμοπαγίδα…

Το θέαμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τους φαν της Ferrari και των ωραίων αυτοκινήτων γενικότερα, όμως το παρήγορο είναι ότι ο οδηγός δεν έπαθε τίποτε. Και καθώς σίγουρα δεν θα του λείπουν τα λεφτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα μαστόρια στο Maranello να επαναφέρουν την FXX στην προτέρα της κατάσταση.

Η Ferrari FXX Evoluzione του 2009 είναι ένα supercar για πίστα, βασισμένο στην Enzo. Έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,3 λίτρων που αποδίδει 860 PS στις 9.500 rpm κι έχει κατασκευαστεί σε μόνο 29 αντίτυπα, συν ένα 30ό που η Ferrari χάρισε στον Michael Schumacher. Πέρα από τον κινητήρα η Evo έχει και εξελιγμένο κιβώτιο, όπου ο χρόνος αλλαγής ταχυτήτων έχει μειωθεί στα 60 millisecond. Τέλος, στην έκδοση αυτή το ESP απενεργοποιείται πλήρως – κάτι που ίσως είχε κάνει ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου πριν το ατύχημα…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τη νέα FXX K Evo, διάδοχο της FXX Evoluzione [video]

[Πηγές: 19Bozzy92 μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube