Ο Lewis Hamilton για τα οφέλη της vegan δίαιτας

Ο Lewis Hamilton για τα οφέλη της vegan δίαιτας

Ο πιλότος της F1 περιγράφει πως κατάφερε να βελτιώσει την υγεία του αφαιρώντας πλήρως τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή του.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, γνωστός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Edge, πως κατάφερε να αυξήσει τη μυική του μάζα παραμένοντας πιστός στη vegan δίαιτα που έχει υιοθετήσει από το 2017.

«Διαβάζω συχνά μηνύματα στο Instagram στα οποία άνθρωποι υποστηρίζουν πως χρειάζονται συγκεκριμένη πρωτεΐνη για να χτίσουν μύες. Λοιπόν εγώ πήρα 5 kg μέσα στο έτος και πήγα από τα 68 kg στα 73 kg κάνοντας μια 100% vegan δίαιτα. Το ότι το κρέας είναι η μόνη πηγή πρωτεΐνης είναι εντελώς λάθος αντίληψη. Μπορώ να κάνω την ίδια προπόνηση και ακριβώς τις ίδιες επαναλήψεις, αν όχι περισσότερες, και να ολοκληρώνω τους αγώνες με πιο καθαρό μυαλό.» δήλωσε ο Hamilton.

Lewis Hamilton

«Μεγάλωσα όπως όλοι οι υπόλοιποι, θεωρώντας πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας είναι καλό για την  υγεία. Πίστευα πως είχα ένα υγιεινό τρόπο ζωής και πως έκανα το σωστό. Τότε γνώρισα μερικούς νέους ανθρώπους που ήταν vegan και άρχισαν να μου δείχνουν ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο μας για τα οποία δεν είχα ιδέα. Αυτό με σόκαρε. Ξεκίνησα να διαβάζω για αυτό και διαπίστωσα πως αυτό που με είχαν μάθει πως ήταν υγιές, δεν ήταν. Οπότε αποφάσισα να προσπαθήσω και σταδιακά να πάω προς αυτή την κατεύθυνση, αποφεύγοντας το κόκκινο κρέας, μετά το κοτόπουλο και μετά το ψάρι, μέχρι που ήμουν έτοιμος να αφοσιωθώ πλήρως. Ήθελα να νιώσω από μόνος μου πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα είχε κάτι τέτοιο.»

Ο Lewis Hamilton δηλώνει πως από τότε που σταμάτησε να καταναλώνει ζωικά προϊόντα έχει δει πολύ σημαντικές αλλαγές στην υγεία του. «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο καλύτερα νιώθω. Συνήθιζα να τρώω όλα αυτά τα πράγματα και να μου αρέσουν, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, όμως ξυπνούσα με φούσκωμα, είχα μεταπτώσεις στη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας ανεβοκατέβαιναν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Είχα πάντα προβλήματα με το στομάχι και πρησμένη κοιλιά και θεωρούσα πως αυτό είναι φυσιολογικό.»

Τα καθημερινά γεύματα του Hamilton περιλαμβάνουν smoothie πρωτεΐνης, avocado, φασόλια, φρούτα, μανιτάρια και γλυκοπατάτα για πρωινό, μια μίξη από σαλάτες και δύο ακόμα smoothie για μεσηημεριανό και λαχανικά, τρούφα και γλυκοπατάτα για βραδινό.

Προτείνει σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν αργά ή να κάνουν την προσπάθεια μαζί με κάποιο φίλο τους. «Ρωτήστε τον φίλο σας αν θέλουν να δοκιμάσετε μαζί ένα νέο vegan εστιατόριο ή να καταργήσετε από τη διατροφή σας ορισμένα φαγητά για μια περίοδο και δείτε αν θα παρατηρήσετε διαφορές στο δέρμα σας και το πως νιώθετε.»

Hamilton

Μαζί με τον Arnold Schwarzenegger, James Cameron, Jackie Chan, Novak Djokovic και Chris Paul, ο Lewis Hamilton συμμετείχε πρόσφατα στο ντοκιμαντέρ του Louie Psihoyos στο Netflix το οποίο μιλά για τις λανθασμένες αντιλήψεις που κυριαρχούν γύρω από την κατανάλωση κρέατος. Μέσα από το προφίλ του στο Instagram στο οποίο έχει 13,8 εκατομμύρια ακόλουθους, ο πιλότος της F1 προωθεί θέματα γύρω από τον vegan τρόπο ζωής ενώ συνεργάζεται και με την αλυσίδα Neat Burger στο Λονδίνο.

Εκτός από το βιγκανισμό, ο 34αχρονος πιλότος της F1 ενδιαφέρεται για θέματα που απασχολούν την κοινωνία όπως η κλιματική αλλαγή και εμπλέκεται ενεργά με τις προσπάθειες της ομάδας του Mercedes-Benz να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. 

«Προσπαθώ να πιέσω για βιωσιμότητα με την ομάδα μου. Προσπαθώ να εμπλακώ περισσότερο στη Formula 1 και να είμαι πιο ευαισθητοποιημένος. Η Mercedes-Benz είναι ένας τεράστιος οργανισμός και θα συζητήσω σήμερα με τον CEO για το πως μπορούμε να εργαστούμε στην κατεύθυνση του να ξεφορτωθούμε όλο το δέρμα που τοποθετείται στα αυτοκίνητά της. Θέλω να είναι μέρος ενός συστήματος που βοηθά στη θεραπεία του πλανήτη και κάνει κάτι θετικό για το μέλλον.»

Πηγή: The Edge

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube