Ο Carlos Ghosn αφέθηκε ελεύθερος μετά από 108 ημέρες στη φυλακή

Ο Carlos Ghosn αφέθηκε ελεύθερος μετά από 108 ημέρες στη φυλακή

Έφυγε «καμουφλαρισμένος» και κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Carlos Ghosn, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αφέθηκε επιτέλους ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή εγγύησης (ύψους $8,9 εκατ.), μετά από 108 ημέρες συνεχούς κράτησής του στις φυλακές του Τόκιο.

Ο Ghosn εγκατέλειψε τις φυλακές του Τόκιο γύρω στις 4:30 μ.μ. της Τετάρτης, επιβιβάστηκε σε ένα όχημα που τον περίμενε και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Να υπενθυμίσουμε πως στους όρους αποφυλάκισής του είναι και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οπότε μάλλον μετέβη σε κάποιο σπίτι στα όρια του Τόκιο.

Ο Ghosn αναχώρησε από τη φυλακή ντυμένος με ρούχα εργάτη, με φθορίζουσες πορτοκαλί λωρίδες ασφαλείας, με ένα κασκέτο στο κεφάλι και με χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο. Συνοδευόταν από άνδρες της αστυνομίας και αρχικά οδηγήθηκε προς ένα μεγάλο φορτηγό για να επιβιβαστεί τελικά σε ένα μικρό Suzuki που τον μετέφερε στον προορισμό του.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από τις φυλακές του Τόκιο για να απαθανατίσουν τη στιγμή, όμως η Αστυνομία τους κράτησε μακριά, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσαν και ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Πλέον ο Ghosn θα επικεντρωθεί όπως λένε και οι συνήγοροί του στην υπερασπιστική του γραμμή, ενόψει της δίκης του το καλοκαίρι, γραμμή που τον θέλει να αρνείται όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube