Νέο SUV Peugeot 4008 κουπέ έρχεται το 2020

Νέο SUV Peugeot 4008 κουπέ έρχεται το 2020

Ένα νέο σπορ SUV με κουπέ γραμμή ετοιμάζει η Peugeot και θα είναι στην αγορά ως το 2020.

Η Peugeot θέλει να χτίσει πάνω στη δυναμική της γκάμας των SUV της και να δώσει συνέχεια σε όσα σημαντικά έχει καταφέρει με τα πετυχημένα 2008, 3008 και 5008. Θέλει να προσθέσει ένα τέταρτο μοντέλο, με πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, γραμμές κουπέ και ιδιαίτερη αύρα.

Το σκεπτικό είναι σχετικά απλό. Οι Γάλλοι ακολουθούν το δρόμο που χάραξαν οι γερμανοί premium κατασκευαστές σε μεγαλύτερες κατηγορίες, δημιουργώντας κουπέ παραλλαγές των SUV τους. Απευθύνονται σε νέους πελάτες και ταυτόχρονα ενισχύουν το πρεστίζ του μοντέλου. Το αυτοκίνητο θα έχει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Toyota C-HR που κερδίζει έδαφος με την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Αλλά θα επιτρέπει στην Peugeot , με δεδομένη την εντυπωσιακή σχεδίαση, την τεχνολογία, την ποιότητα υλικών και τον εξοπλισμό που έχουμε δει ήδη στο 3008, να σταθεί απέναντι και σε πιο premium προτάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 3008 1.6 BlueHDi 120

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται όπως είναι λογικό στο 3008 και στην προσαρμοζόμενη πλατφόρμα EMP2. Σχεδιαστικά θα χαρακτηρίζεται από πιο ρευστές καμπύλες γραμμές, πιο επιθετική μάσκα και μια ενιαία γραμμή φώτων στο ψηλά στο πίσω μέρος.



Σύμφωνα με τον CEO της Peugeot Jean-Phillipe Imparato, θα έχει το i-Cockpit ταμπλό με ανασχεδιασμένα ψηφιακά όργανα και μικρό τιμόνι, κάτι που θα γίνει στάνταρ σταδιακά σε όλα τα μοντέλα της Peugeot. Η θέση οδήγησης ωστόσο αναμένεται να είναι χαμηλότερη. Παρά την χαμηλή οροφή η διάταξη της καμπίνας θα είναι 5θέσια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 5008 1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6

Όχι πως το 3008 υστερεί σε αυτό τον τομέα. Αλλά το 4008 θα είναι ρυθμισμένο σε ό,τι αφορά το σασί πιο δυναμικά. Για να προσφέρει πιο έντονη και συμμετοχική οδηγική εμπειρία. Η γκάμα κινητήρων θα ξεκινά με τους 3κύλινδρους PureTech τούρμπο βενζίνης, και θα περιλαμβάνει επίσης τους 1.6 και 2.0 BlueHDi ντίζελ. Θα αξιοποιηθεί επίσης ο 1.6 THP από το DS 7 Crossback. Στην πορεία θα προστεθούν δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις, με βάση τον 1.6 THP. Η μία με ηλεκτροκινητήρα μόνο εμπρός θα φτάνει την ιπποδύναμη στα 240 άλογα ενώ η δεύτερη, με τη χρήση ηλεκτροκινητήρων και πίσω θα είναι 4κίνητη με συνδυασμένη ισχύ 300 ίππων.

Πηγή Autoexpress
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube