Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από Nissan GT-R Nismo [video]

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από Nissan GT-R Nismo [video]

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο teaser video ανακοινώνοντας ότι το GT-R Nismo πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Nissan κρατά ακόμη μυστικές λεπτομέρειες, αλλά όπως δήλωσε θα προχωρήσει στην αποκάλυψη του ρεκόρ σύντομα.

Το video δεν σου επιτρέπει να υποθέσεις και πολλά πράγματα, αλλά μιας και το δημοσιοποίησε η Nissan Middle East δεν αποκλείεται το ρεκόρ να έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τώρα, όσον αφορά τα του GT-R Nismo που εμφανίζεται στο video δείχνει να είναι βελτιωμένο, καθώς διαθέτει νέο λεβιέ και μεγαλύτερο ιντερκούλερ. Η μάσκα επίσης δείχνει αναβαθμισμένη για καλύτερη ψύξη.  

Το Nissan GT-R Nismo δεν είναι αμέτοχο σε παγκόσμια ρεκόρ, καθώς έχει στεφθεί το «ταχύτερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής» στο Nürburgring Nordschleife το 2013, με χρόνο γύρου 7’ 08” 679.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το Nissan GT-R Nismo με το τελευταίο facelift διαθέτει ανθρακονημάτινο body kit που περιλαμβάνει προφυλακτήρες, πτέρυγα πίσω και χείλος εκφυγής στο τέλειωμα του πορτμπαγκάζ. Στο δυναμικό κομμάτι οι αλλαγές περιλαμβάνουν σπορ ρυθμισμένη ανάρτηση , και σφυρήλατες 20άρες ζάντες με λάστιχα Dunlop Sports Maxx GT600, 255/40 R20 εμπρός και 285/35 R20 πίσω, ειδικά εξελιγμένα για το Nismo.

Στο Nismo GT-R ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 3.8 V6, που χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα τούρμπο της αγωνιστικής έκδοσης GT3, αποδίδει 600 PS και 66,5 kgm, έναντι 570 PS και 64,7 kgm του συμβατικού ανανεωμένου GT-R 2017 που λανσαρίστηκε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα η μέγιστη ισχύς αποδίδεται λίγο ψηλότερα, στις 6.800 rpm, αντί για τις 6.400.

Η ανάρτηση του Nismo GT-R προέρχεται από τη Bilstein και είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη με τρία προγράμματα λειτουργίας: Comfort, Normal και R. Η πίσω αντιστρεπτική είναι κούφια για εξοικονόμηση βάρους, ενώ έχουν τοποθετηθεί ακόμα και βίδες υψηλότερης αντοχής στα άκρα, για καλύτερη ακαμψία.

[Πηγή Nissan Middle East μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube