Ναυάγησε η συνεργασία Renault-VW για προσιτό ηλεκτρικό

Ναυάγησε η συνεργασία Renault-VW για προσιτό ηλεκτρικό

Όνειρο ήταν και πάει η συνεργασία ανάμεσα σε Renault και VW για την παραγωγή προσιτού EV πόλης με τιμή κοντά στις €20.000.

Renault & VW

Στα τέλη του 2023, είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα σενάρια που ήθελαν Renault και VW να συνεργάζονται για την εξέλιξη και δημιουργία ενός προσιτού EV πόληςm με τιμή κοντά στις €20.000. Σχεδόν έξι μήνες μετά, όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε σε ναυάγιο.

Τα σενάρια είχαν φουντώσει ακόμα περισσότερο, από τη στιγμή που οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν είχαν προχωρήσει στην παραμικρή διάψευση των πληροφοριών που έκαναν λόγο για απευθείας συζητήσεις. Σύμφωνα όμως το Reuters, από τις διαπραγματεύσεις δεν βγήκε λευκός καπνός.

Ο τόπος κατασκευής φαίνεται πως χάλασε το προξενιό ανάμεσα σε Renault και VW για προσιτό EV

Renault & VW small EV

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές οδήγησαν σε αδιέξοδο, με την γερμανική φίρμα να τερματίζει οριστικά τις διαπραγματεύσεις. Μια εξέλιξη που ομολογουμένως δεν φαινόταν στον ορίζοντα, καθώς ο CEO του Ρόμβου, Luca de Meo, είχε εμφανιστεί αρκετά αισιόδοξος στο πρόσφατο Σαλόνι της Γενεύης, λέγοντας πως «οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, τονίζει πως η VW αποφάσισε να σταματήσει τις συζητήσεις. Πιθανότερη αιτία αποτελεί το αίτημα της Renault για την κατασκευή του αυτοκινήτου στα δικά της εργοστάσια.

Μία από τις προαναφερθείσες πηγές πάντως, δείνει μια άλλη οπτική, αναφέροντας πως οι διαπραγματεύσεις είχαν μπει πράγματι στο τελικό στάδιο, ωστόσο η VW αποφάσισε να εξελίξει μόνη της ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Το Reuters πλησίασε και τις δύο πλευρές, καμία όμως δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με την υπόθεση. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η Renault θα συνεχίσει κανονικά την εξέλιξη του πρότζεκτ Twingo, το οποίο φιλοδοξεί να φέρει στους δρόμους το 2025 ή το 2026. Κι αν αναζητήσει συνεργάτη για τη μείωση του κόστους είναι πολύ πιθανό να στραφεί σε μια εκ των Nissan και Mitsubishi, ελέω της γνωστής Συμμαχίας.

Renault Twingo

Από την άλλη, η VW θα εργαστεί πάνω στη δημιουργία του μικρότερου μέλους της οικογένειας ID. Η εν λόγω σπουδή, με επικρατέστερη ονομασία ID.1 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2027, σύμφωνα με τους στόχους που έχει η θέση ο CEO των Γερμανών, Thomas Schäfer.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube