Μετέτρεψαν αγωνιστικό Subaru Impreza WRC σε street-legal [video]

Μετέτρεψαν αγωνιστικό Subaru Impreza WRC σε street-legal [video]

Αυτό το δίπορτο Impreza με φουσκωμένο bodykit και χρυσές ζάντες ήταν κάποτε αγωνιστικό όχημα δοκιμών της Prodrive.

Το κανάλι JDM Masters στο YouTube παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον project - ένα πρώην αγωνιστικό Subaru Impreza της Prodirve (προδιαγραφών WRC) το οποίο έγινε μετατροπή σε όχημα δρόμου.

Το δίπορτο αμάξωμα με τα φουσκωμένα φτερά που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν ανήκει στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής 22B STi, αλλά στο γνήσιο αγωνιστικό Impreza WRC το οποίο οδηγούσαν οι Colin McRae και Richard Burns! Το συγκεκριμένο όχημα κατασκευάστηκε από την Prodrive (αγωνιστική ομάδα της Subaru), και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από άλλες ομάδες σε ειδικές διαδρομές του WRC.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο διάρκειας 45 λεπτών, το Impreza WRC αγοράστηκε χωρίς κινητήρα. Ο ιδιοκτήτης επέλεξε έναν τετρακύλινδρο boxer 2,0 λίτρων με απόδοση 320 PS που προέρχεται από το μεταγενέστερο Impreza WRX STi ST204 (2005), και συνεργάζεται με ένα συμβατικό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Εκτός από μοτέρ και κιβώτιο, τα περισσότερα εξαρτήματα προέρχονται αυτούσια από το WRC, όπως η ανάρτηση, τα φρένα, τα bucket καθίσματα, οι εξάκτινες ζάντες με χρυσή απόχρωση  και η πίσω φτερούγα. Λόγω του ότι το όχημα χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία, έχει γίνει πλήρης μετατροπή σε δεξιοτίμονο, με την εικόνα στο εσωτερικό να παραμένει "πολεμική" (ανθρακονήματα, αγωνιστικό χειρόφρενο κτλ).

Το αποτέλεσμα είναι αξιοζήλευτο καθώς πέρα από ότι το "κοντό" Impreza WRC είναι ένα από τα ομορφότερα αγωνιστικά, ο ήχος από την εξάτμιση είναι μοναδικός, όπως και η συνολική εμπειρία οδήγησης.

[Πηγή: JDM Masters μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube