Mercedes-AMG: Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων

Mercedes-AMG: Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων

Λόγω της υψηλής ζήτησης των μοντέλων της, αλλά και της προμήθειας κινητήρων στην Pagani και σύντομα στην Aston Martin.

Η μεγάλη ζήτηση για τα υψηλών επιδόσεων μοντέλων της ανάγκασε τη Mercedes-AMG να ανοίξει μια νέα γραμμή παραγωγής για κινητήρες.

Μέχρι σήμερα, ο επίσημος βελτιωτής της Mercedes-Benz κατασκευάζει όλους τους κινητήρες του, V8 και V12, στο κεντρικό του εργοστάσιο, στο Affalterbach της Γερμανίας. Όμως, από το Φεβρουάριο του 2016, όλοι οι V12 θα παράγονται σε ένα δεύτερο εργοστάσιο, ιδιοκτησίας Daimler, στο κοντινό Mannheim. Οι 4κύλινδροι Mercedes-AMG έρχονται από ένα τρίτο εργοστάσιο, στην πόλη lleda.

Αφού η παραγωγή των V12 θα μεταφερθεί αλλού, η Mercedes-AMG θα μπορεί να επεκτείνει την παραγωγή των V8 της στο χώρο που θα ελευθερωθεί. Το προσωπικό που μέχρι τώρα συναρμολογεί τους V12 θα δουλεύει πλέον στους V8 στο Affalterbach, ενώ για το Mannheim εκπαιδεύεται νέο προσωπικό. Σύμφωνα με την παράδοση της Mercedes-AMG, κάθε κινητήρας θα συναρμολογείται από ένα μόνο εργαζόμενο – κατά τη φιλοσοφία One Man, One Engine”.

Η Mercedes-AMG φτιάχνει πολύ εντυπωσιακά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, οπότε αναμενόμενα η ζήτηση έχει εκτοξευτεί. Επιπλέον, από το 2012 η AMG κατασκευάζει όλους τους V12 για τη Mercedes-Benz, ενώ προμηθεύει V12 και στην ιταλική Pagani και σύντομα θα αρχίσει να δίνει κινητήρες V8 στην Aston Martin.

«Το να προμηθεύουμε τους πελάτες μας όσο πιο γρήγορα γίνεται, είναι πολύ σημαντικό για μας», δηλώνει ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers. «Προς το παρόν, δεν έχουμε δυνατότητες επέκτασης στο Affalterbach, οπότε αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη συναρμολόγηση των 12κύλινδρων κινητήρων στο εργοστάσιο της Daimler, στο Mannheim».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube