Maserati Levante: Περικοπή παραγωγής 60%

Maserati Levante: Περικοπή παραγωγής 60%

Η FCA κόβει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Maserati Levante κατά 60% μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με αναφορές

Η Fiat Chrysler Automobiles θα περικόψει τις εργάσιμες ώρες στο εργοστάσιο του Mirafiori, στο Torino, που κατασκευάζει κυρίως Maserati Levante και δευτερευόντως Alfa Romeo MiTo, κατά 60% μέχρι τον Ιούλιο, είπε το συνδικάτο FIOM.

Η FCA είχε ήδη αναστείλει την παραγωγή της Levante για αρκετές ημέρες πέρυσι, χρησιμοποιώντας τις αποκαλούμενες «προσωρινές απολύσεις», σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα για να προσαρμόσει την παραγωγή στη ζήτηση της αγοράς. Τώρα η εταιρεία αποφάσισε να αντικαταστήσει αυτές τις προσωρινές απολύσεις με συμβάσεις αλληλεγγύης, βάσει των οποίων όλοι οι εργαζόμενοι συμφωνούν να εργάζονται λιγότερο, αλλά κανείς δεν απολύεται. Οι συμβάσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 59% των ωρών εργασίας ή απώλεια ισοδύναμου με 2.080 θέσεις εργασίας, ανέφερε το συνδικάτο των εργαζομένων. Η FCA αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όταν η FCA παρουσίασε το τελευταίο 5ετές επενδυτικό πρόγραμμά της το 2014, ο διευθύνων σύμβουλος Sergio Marchionne υποσχέθηκε να εγγυηθεί την πλήρη απασχόληση στις ιταλικές εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του 2018. Ωστόσο, όταν μίλησε με τους δημοσιογράφους στο NAIAS στο Detroit τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι η εταιρεία χρειάζεται περισσότερη πίστωση χρόνου.

Η FCA έχει ανακατασκευάσει εργοστάσια στην Ιταλία για να παράγει μεγαλύτερο αριθμό μοντέλων υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, όπως το SUV της Maserati, αρκετά μοντέλα της Alfa Romeo ή το Jeep Renegade. Ο όμιλος πρόκειται να παρουσιάσει το επόμενο στρατηγικό σχέδιο και τις επενδύσεις του έως το 2022, την 1η Ιουνίου.

«Όχι μόνο η υπόσχεση της πλήρους απασχόλησης μέχρι το 2018 για τα ιταλικά εργοστάσια έχει αποδειχτεί... παραπλανητική ή ακόμα και λίγο κοροϊδευτική, αλλά κάθε νέα επένδυση είναι απίθανο να ξεκινήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο και ίσως όχι μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο Federico Bellono, περιφερειακός γενικός γραμματέας του συνδικάτου FIOM στο Torino.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube